Egy buzgó fideszes aktivista 143 pontban foglalta össze az Orbán-kormány egyéves ténykedését és “eredményeit”. Egyik lelkes tagunk röviden, de annál velősebben elvégezte a nagy munka kritikáját is. A vastagbetűs állítások maguk a kormány ténykedései, dőlt betűvel olvashatók a jobbikos kommentek.

„Az Orbán kormány sem tesz semmit” – hallotta egy ismerősétől a szerző. Vita helyett elkészített egy összeállítást, amit rendszeresen frissít…

Mi pedig kommentáljuk, mert nem bírjuk ki…

1. Bankadó – Csepp a tengerben, hasznuk 1%-a sem jött vissza a magyar pénztárcákba, sőt, fokozatosan ráterhelik az emberekre.

2. Robin Hood adó Lásd Bankadó, bár ezt a verziót ellenzékben még tűrhetetlennek tartották. Magyarbarát adórendszer kellene, nem Sherwood környékén nosztalgiázni…

3. Vasúti vonalak visszaállítása De a vasutat nem hozták helyre, ugyanolyan rosszul működik most is.

4. Elszámoltatási bizottság – több száz eset! – És hol vannak a valódi felelősök? Egyre többen szabadlábon.

5. Széchenyi terv visszaállítása – Ez most jó vagy rossz az átlagembernek?

6. Széll Kálmán terv – Összefogás az adósság ellen: sokadszor is visszafizetjük a kölcsönt – nem kéne újratárgyalni?

7. Média törvény – Média maffia bebetonozva.

8. Alkotmány – A Szent Korona csak dekoráció rajta, köze nincs ősi törvényünkhöz.

9. Vörösiszap károsultak kárpótlása, gyors, szakszerű intézkedés, folyamatos helyreállítás, építés –  Ügyvédek jól jártak, felelős nincs…

10. Nyugdíjrendszer rendbetétele – Miért, rendben van? Egyelőre csak a magánnyugdíjpénztáraktól vették el a pénzt és elköltötték adósságcsökkentésre.

11. Köztisztséget viselők havi bérének a maximálása. – Ezt magyarázzák meg a minimálbérből élőknek.

12. Közmunka program. – Miért, van, működik? Biztos lemaradtunk valamiről…

13. Devizahitelesek támogatása. – Katasztrófa kitolása 3 évvel, további kamattal sújtva.

14. Kilakoltatási moratórium. – Fokozatosan feloldva, úgyhogy hagyjuk ezt.

15. Oktatási rendszer átalakítása, szakoktatás reformja. – Nincs átalakítva, most mond le az államtitkár. Iskolák tömeges bezárása, haveroknak átjátszása annál inkább van.

16. 250 milliárdos stabilitási alap. – Mi van? Tőlünk szedték el rá a pénzt, megyék mennek csődbe, mi itt a stabil?

17. Új munkatörvénykönyv szakmai konzultáció kezdődik. – Egymás között megkonzultálva.

18. Távfűtési díj befagyasztása. – Április 15-től befagyasztották a távfűtési díjakat. – Nyáron nem gond, várjunk télig.

19. Visszaállították a GYES-t. – Hazánk lakossága mégis egyre fogy. Kéne az okokat is kezelni.

20. Felemelték az ápolási díjat. – Lásd fentebb.

21. A 2010.évi árvíz során összedőlt házak fölépítése. – Kivéve a rendes magyarokat.

22. A családi pótlék átalakítása iskoláztatási hozzájárulásra, mert a tanulás a legfontosabb! – Bár így lenne!

23. Magyar állampolgárság megadása a határon túli honfitársainknak. – Mert így hozta a politikai kényszer, a Jobbik retorikája. Az első Orbán kormányt nem kényszerítette senki, nem is adta vissza az állampolgárságot.

24. Árvíz utáni újjáépítés Borsodban, védőgátak, védvonal építése és víztározók az árvíz megelőzésére 2010 nyarától. – Lásd a 22-es pontot.

25. Kifizetik a tűzoltók elmaradt túlórapénzét. – Pár településen, de azt is csak több hetes tüntetések után.

26. Panel program újra indítása. – Szigetelés gyúlékony anyaggal, előírásnál vékonyabb kivitelben. Panelek dohosítása, fűtésdíj nem csökken.

27. Energiaszektor, gyógyszergyártók válságadója. – Visszaüt ez még, nemhogy inkább belevennék őket a közös munkába.

28. Magyar Államkötvények kibocsátása több mint 3 milliárd dollár értékben. – Adósság.

29. Jövedelemadó csökkentése, egykulcsos SZJA. – Ezzel inkább nem kéne büszkélkedni.

30. Akadémia Kutató Központ támogatása. – Most akkor végre abbahagyjuk a finnugorozást, vagy még sokat kell addig aludni?

31. Megállapodtak a Duna-stratégiáról. – Megállapodni könnyű, cselekedni kéne.

32. Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács létrehozásáról döntöttek. – Zuhanórepülésben a közbiztonság, tán az orrunk elé is kéne nézni, nem?

33. Új lépések a számítógépes bűnözés elleni harcban. – Konkrétan?

34. A budapesti közlekedésirányítási tervek kidolgozása. – Majd szóljanak, ha működik.

35. Mintegy száz PPP-projekt kiváltása, átalakítása. – Konkrétan?

36. Semmisségi törvény. – Ez nagyon remek, csak árnyalja, hogy 2010-ig nem csináltak az ügyben semmit.

37. Duna-stratégia – 14 országot felölelő regionális program. – Ez már volt, nem?

38. Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj pályázatot indít a KIM. – Szeretjük a pályázatokat, de nem kellene inkább céltudatosan foglalkozni a problémával?

39. Előreláthatólag augusztus 20-án veheti át a Köztársasági Őrezredtől a honvédség a Szent Korona őrzését a Parlamentben; A Szent Korona őreit már kiválasztották. – A delphoi jósda és Nostradamus büszkélkedett olyasmivel, ami még meg sem történt…

40. Gyorsuló ipari termelés, növekvő export; az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 februárjában 14,3 százalékkal nőtt. – Növekvő szegényedés, de nagyon örülünk a kimutatásoknak, a statisztikákkal jól lehet fűteni.

41. Tehetségmentő program hátrányos helyzetű fiataloknak. – Konkrétan?

42. A bírók nyugdíjkorhatárának csökkentése. – Kaszával oldjuk meg a részrehajlást, gratula…

43. Márai-program – Mintegy 435 millió forintból indult el csütörtökön a könyv- és olvasáskultúra fejlesztését célzó Márai-program. – Kéne hozzá nemzeti kultúra is, hogy érdemes is legyen olvasni.

44. Teljes illetékmentesség a vörösiszap-károsultaknak. – Felelősök szabadlábon.

45. Magyarország jó helyen áll az uniós országok között a kritikus információs infrastruktúrák védelmével, a kibertámadások kivédését nemzeti szinten a számítástechnikai katasztrófaelhárító csoport (CERT) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézményeként végzi. – Uff.

46. Mérföldkőhöz érkezett a fogyatékkal élő emberek integrációja Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága Kósa Ádám fideszes EP-képviselőnek a fogyatékkal élő emberek társadalmi befogadását erősítő jelentéstervezetéről tárgyalt. – Erre még egy kérdőjel is szófecsérlés.

47. Összefogás a Tisza-völgyért. A Tisza-völgy átfogó vízgazdálkodásának fejlesztéséről írtak alá egyetértési nyilatkozatot Ungváron a folyó által érintett öt ország környezetvédelmi miniszterei és illetékes kormányzati tisztségviselői. – Örülünk, hogy egyetértenek.

48. Egyszerűsített foglalkoztatásról szóló új törvény:  jelentősen növelte a szabályszerű foglalkoztatás körét. – Kéne hozzá munka is.

49. 10 hónappal a választás után: versenyképességi előnye van Magyarországnak. – Burkina Fasoval szemben egy darabig legalábbis.

50. A fogászati turizmus támogatása. – 1 milliárd belefeccölve a havernak.

51. Csökkent a munkanélküliség. – Nem.

52. 275 millió forintot kaptak zöld civil szervezetek. – Konkrétan?

53. Elkészült, hamarosan bemutatják és társadalmi párbeszéd keretében véleményezhető lesz a kormány megrendelésre készülő ifjúságpolitikai stratégia vitaanyaga. – Ez még nem történt meg, és illene tettekről beszélni. Ismét emlegessük Nostradamust?

54. Nyárig megszülethet a hungarikumtörvény. – Kedvencünk a feltételes mód jövő időben. Nyárig megérkezhetnek az ufók is. Joguk legalábbis van hozzá.

55. A választhatóságot kínálja a kormányzat a magyar nőknek, igazodva a nyugat-európai trendekhez. – Mi van?

56. 25 kilométerrel és egy Tisza-híddal bővült az M43. – Az autópálya építéseket inkább nem kéne feszegetni olyanoknak, akik az elmúlt 20 évben voltak hatalmon, de azért csak építsék.

57. A kormány elkötelezett az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása, a kórházak és rendelőintézetek finanszírozásának megerősítése és a betegek komfortérzetének növelése iránt. Ezeket a célokat kiemelkedően szolgálják az épületenergetikai modernizációs beruházások. – A kórházak meg szép csöndben csődbe mennek, az orvosaink meg külföldre.

58. Idén 1175,9 millió forint költségvetési támogatást kapnak a zenekarok. – Kivéve a nemzeti zenekarokat.

59. Indul a Határtalanul tanulmányi kirándulási program. – A bukaresti nagykövet meg 20000 idiótáról beszél Erdély ügyében.

60. Új Nemzedék Jövőjéért program. – A jelen nemzedék jelenje meg a porban van vidéken, mert nincs cigánybűnözés, mint tudjuk.

61. Az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése. – Autópálya téma újratöltve.

62. Összefogás az államadósság ellen alap. – Magánkezdeményezésre, és mikroszkopikus eredménnyel. Nem kéne inkább újratárgyalni?

63. Mikrovállalkozások: felgyorsult a pályázati rendszer. – Kis cégeknek nem nyerhetnek, de jól hangzik.

64. Napirendre kerül  a sporttörvény. – Majd lássuk a tetteket. A Videotont jól megtolták, az tény.

65. Magyar Nemzeti Filmalap közhasznú Zrt. létrehozása. – Maffia helyére akciófilmest. Mi ebben a nemzeti?

66. Új törvény lehet a kereskedelmi és iparkamarákról. – Kéne, az tény.

67. A kulturális kormányzat még a magyar uniós elnökség alatt létrehozza a magyar nemzeti digitális archívumot, amely a teljes magyar kultúrkincs digitális rögzítésére és minél szélesebb körű hozzáférhetővé tételére lesz hivatott. – Majd akkor lesz archívum, ha lesz benne anyag is…

68. Az államadósság csökkentése. – A nyugdíjainkból.

69. Az IMF-től elszakadás. – Kedves szerző! Ön jól van?

70. A kormány támogatja a piacélénkítő fejlesztéseket. – Melyik piacét? Kína már megérkezett, azt látom.

71. A kormány támogatja a kapuvári cukorgyár újbóli beindítását. – Azt a gazdák támogatják, bocsi.

72. Állami támogatás a munkahelyteremtésért. Lakásépítésre vagy használt lakások vásárlására is pályázhatnak vissza nem térítendő állami támogatásra azok a települések, amelyeken 2013 végéig legalább száz munkahely létesül. A lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet módosítása hatályba lépett. Forrásként az Állami Bérlakás Program szolgál, amelyre 3,5 milliárd forintot különített el az Országgyűlés az idei költségvetésben. – Legalább azt várná meg a szerző, mire egyetlen pozitív eredményről beszámolhat! Mi csak reméljük, hogy lesz még értelme kistelepülésekről beszélni.

73. Átmeneti időszakra a kormány kiemelt beruházási övezetté nyilvánítja a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa által érintett településeket. – Már csak beruházó kéne.

74. A tisztességtelen végkielégítések különadója. – Minden végkielégítés különadója, Alkotmánybíróság által többszörösen hatálytalanítva. Erre azért egy határozott jogi fellépés hatékonyabb eszköz lenne, akkor talán nem kellene ártatlanokat is meghurcolni.

75. A kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése. – Konkrétan? Melyik bolygón történt meg?

76. Nemzeti konzultáció. – Mímelése. Közben adatgyűjtés.

77. A gyógyszergyártók extraprofitjának mérsékelése. – És ez minket miben érint? Eddig nem tűnt fel.

78. Egy év alatt 18 ezerrel emelkedett a versenyszférában a foglalkoztatottak száma. – A versenyszféra köszi, eddig is jól érezte magát.

79. Nemzeti vidékstratégai kidolgozása. – Falurombolással felérő önkormányzati törvény.

80. Magyarország visszaszerezte 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészét Oroszországtól. – Hitelből. Egyébként ez is része az IMF-től való „elszakadásnak”?

81. Két évtized után újra megnyílhat Ózd melletti Farkaslyukon található mélyművelésű szénbánya – írta az Észak-Magyarország. – Sok minden megtörténhet, ezt meg mi írjuk. Hagyjuk aludni Nostradamust, ez inkább a putnoki jósnő szintje.

82. Diákhitelt kaphatnak a határon túli magyar fiatalok. – Hitel. Gratula.

83. Jelentős források az állattenyésztőknek. – Akkor most meg is oldódtak az állattenyésztés gondjai? Hazugság.

84. Az Új Széchenyi Tervben mintegy 173 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások fejlesztésére. – Kádár alatt is sok pénz állt rendelkezésre, csak valahogy senki nem látta.

85. Árvízvédelmi fejlesztést valósítanak meg a Bodrogközben 4,2 milliárd forintért, a beruházás 80 ezer ember élet- és vagyonbiztonságát növeli. – Majd szóljanak, ha van eredmény, egyelőre a májusi esőzések ugyanakkora gondot okoztak.

86. Ismét lehet közgyógylista. – A ruletten is lehet nyerni.

87. Megkezdődött Trianon gyógyítása. Tavaly az új magyar kormány a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június negyedikét, a trianoni békeszerződés évfordulóját. – Jobbikos nyomásra. A bukaresti nagykövetről már írtunk az 59-es pontban.

88. Az állam egyeztet az új egyházi törvényről az érintettekkel. – Történelmi egyház lesz a Hitgyüli is?

89. Új ÁSZ törvény – Az adófizetőknek joguk lesz az állami vagyon és a közpénzekkel kapcsolatos információk megismeréséhez, így minden ÁSZ-jelentés nyilvános lesz. – Na, ezt megnézzük, rászánunk pár hetet, ilyet még nem pipált ez az ország! Aztán ott legyen ám minden!

90. A munkaügyi bíróságokhoz hasonló, önálló szervezetrendszerben hamarosan létrejöhetnek a közigazgatási bíróságok. – Újabb jósneveken gondolkozunk, biztos sűrűbben kéne szennyadót néznünk, sok ott a guru…

91. Roma keretstratégia. – Cigánybűnözés tagadása, önkéntesek meghurcolása, a cigányság beilleszkedni kívánó részének letaszítása ezáltal.

92. A kormány szociálpolitikai elképzelései szerint országosan egységesítenék a szociális ellátások színvonalát. – Ebben mi a kézzelfogható eredmény? Az, ha jobban működik. Jósok, hogy vagytok?

93. Kész a gyógyszertámogatások átalakítási terve: csaknem ötven gyógyszer ára csökken júniustól. – Ha 51 csökkenne, azt biztosan feltűnne, de így…

94. Elkezdik kifizetni a tűzoltók 2004-2007 között elmaradt túlmunkadíját. – Ez már volt, ejnye. Tüntetniük kellett érte.

95. Százszázalékos állami tulajdonú nonprofit gazdasági társasággá alakul a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. A kormány és a szakszervezeti konföderációk kiemelten fontosnak tartják, hogy fennmaradjon a szakszervezeti közreműködéssel megvalósuló szociális üdültetés. – Várjuk az eredményeket, bár nem hisszük, hogy az üdülés a legnagyobb gond nálunk.

96. Felszámolják az illegális autószervizeket. – Hajrá. A kocsit meg vihetjük a multinacionális márkaszervizbe egy vagyonért.

97. Mintegy 900 napirendi pontot tárgyalt meg 48 ülésen megalakulásának egyéves évfordulójáig a második Orbán-kabinet. – Jobbikos javaslatok lesöpörve, de a számokkal azért lehet dobálózni.

98. Benyújtották az egészségügyi “salátatörvényt”. – Mi meg benyújtjuk a kérdést: ebből mi az, amit már megtapasztaltunk, és jobb is lett?

99. Hatékonyabb érdekegyeztetési rendszert alakít ki a kormány. Újjászervezi a kormány az érdekegyeztetés rendszerét, és létrehozza a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsot. – Biztos a sok és alapos érdekegyeztetés hatására vannak a tüntetések.

100. Kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termesztők. A kormány 1,98 milliárd forintot biztosít a cukorrépa termesztők támogatására a költségvetésből. – Majd ha megkapták, szóljanak.

101. Kormányhatározat a filmipar megújításáról. – Erről már volt szó, jöjjön Rambo!

102. Ősszel új rend lehet a szerencsejáték szektorban.  – Ismételjük: a tettekről, eredményekről kéne beszélni. De tényleg: akkor megszűnnek az illegális póker oldalak, fogadóirodák, félkarú rablók is?

103. Júniusban tárgyalhat a kormány a PPP-projektek kiváltásáról. – TárgyalHAT. Örülünk. Erről már volt szó.

104. Országos felmérés indul az akadálymentesítésről. Országos felmérést indít a szociális államtitkárság, hogy megtudja, mely régiók maradtak el az akadálymentesítéssel, amelynek határideje a múlt év vége volt. – Ingyen megmondjuk: mind.

105. Három hónapja folyamatosan csökken a pályakezdő munkanélküliek száma, áprilisban pedig a csökkenés mértéke már az öt százalékot is meghaladta. – Nem áprilisban van vége az iskoláknak. Gratula.

106. A jövő év elejére felállhat az új cafeteria-rendszer. – Akkor lesz magyar Sodexho? Szóljanak, majd megnézzük.

107. A BKK hat fejlesztési programot készített Budapestre. – Majd szóljanak, ha végrehajtották és sikeres lett. Addig hagyjuk.

108. Pedagógus életpálya-modell. – Biztos azért tüntetnek ennyire.

109. Ismét hazai kézben a MOL. – Ez már volt. Hitelből visszavették, gratula.

110. Magyartermék-rendelet. – Majd szóljanak, ha ettől javult a magyar gazdák helyzete. A Traubit még sokáig bitorolják például?

111. Otthonvédelmi akcióterv. – Sírnunk kell, de azért várjuk az eredményeket. Reméljük nem a cigók vesznek először puskát. Egyébként nem valami olyasmit rebesget állandóan a kormány, hogy a rend fenntartásának kizárólagos a rendőrségé? Mert mi amúgy egyetértünk a magántulajdon jogos védelmével, de akkor miről beszél hőn szeretett belügyminiszterünk?

112. Döntés született a földspekuláció ellen. – Dunántúlon a magánföldek fele már eladva, szóljanak, ha ezt megoldották.

113. Semmelweis Terv – az egészségügy megmentésére. – Ráfér, szóljanak, ha van eredmény, felőlünk addig úgy nevezik a problémát, ahogy akarják, nem a nevével van gond.

114. Alapvető változtatásokat hajtott végre az egy éve hivatalban lévő Orbán-kormány a megújuló energiák területén, és a következő fél évben már a beruházások is mindenki számára láthatóak lesznek. – Már felizzott a varázsgömb a csúcssüveges jósnál. Egyelőre azért a magyar elektromos autó feltalálója Németországban dolgozik, biztos, mert itthon agyontámogatják.

115. Megújul a környezetvédelmi termékdíj rendszere. – Remek.

116. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya létrehozta a Tárcaközi Éghajlatvédelmi Munkacsoportot. – Mi lesz a dolguk? Várjuk az eredményeket. Reméljük az első munkanap nem Tahitin zajlik majd egy kellően illusztris társaságban.

117. Természetvédelmi munkákra – élőhelyvédelemre és helyreállításra, illetve légvezetékek kiváltására és szigetelésére – 2,5 milliárd forint értékű beruházás valósul meg uniós támogatással a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén. – Uniós támogatással. De előtte befizetünk abból, amit tőlünk szednek be. A természetvédelem persze fontos dolog.

118. Informatikai konszolidáció – Az informatikai konszolidáció részeként az elmúlt egy évben közel 15 milliárd forint kedvezményt ért el a kormány az állam számára a meglévő szerződések felülvizsgálatával. – Kevesebb lett a csókos beszerzés. Ez alapvető dolog, nem büszkélkedni kéne vele.

119. Gazdaságosabbá válik a közigazgatási üdültetés. – Király.

120. Gázár-támogatási rendelet. A jövőben a gázár-támogatás szempontjából is nagycsaládosnak minősül minden olyan háztartás, amelyben a jogosult legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban. – Támogatás összege zuhanórepülésben, és rohanjon, aki nem akarja lekésni.

121. Elkészült az új ombudsman-törvény tervezete. – Nagyon jó, hogy megint valaki valakik jogairól fog papolni. Kénének a kötelességek és a tettek is.

122. Szigorították a vetőmag-termelést. – Ennek most örülni kell? Milyen az EU-konform búzamag? Vagy termeljen mindenki repcét?

123. Ösztöndíjprogram hátrányos helyzetű gyermekeknek. Hárommilliárd forintos keretből a kormány rövidesen ösztöndíjprogramot indít a hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányainak támogatására. – Cigányoknak ingyen laptop, internet.

123. 2011.06.10-én négy újabb sarkalatos törvényt nyújtott be a kormányoldal az Országgyűlésnek: a népszavazásról; a köztársasági elnök jogállásáról; a honvédelemről, a Magyar Honvédségről és a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szólók mellett az egyházi törvény tervezetét is. – Jobbik lekussolva.

124. Bevezették az egységes segélyhívó rendszert. – Még nem. És ha be is vezették volna, majd akkor dicsekedjünk vele, ha jól működik.

125. Gyorsított eljárás a kiemelt – elszámoltatási –  bűnügyekben. – A valódi felelősök hipergyors elszámoltatásával mi lesz?

126. Bevezetik az egységes segélyhívó rendszert. – Két sorral feljebb sem volt igaz.

127. A privatizációs szerződések felülvizsgálata. – Mind a 20 évre? Zene füleinknek. Azért résen leszünk, így 126 megcáfolt „siker” után, ha nem gond…

128. Átalakítás előtt az önkormányzati rendszer. Megkezdte munkáját csütörtökön az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fóruma. – Falurombolással felérő önkormányzati törvény tervezet. Ebben az esetben még szerencse, hogy még nem történt meg, reméljük nem is fog.

129. Hosszú távú közlekedésfejlesztési terv kidolgozása. – Terv, mint eredmény, ismét érdekes felfogás, de mit várunk egy PR kormánytól?

130. Új irány a fogyatékosságügyi stratégia végrehajtásában. – Észak, dél, kelet vagy nyugat az a bizonyos új irány? Tényleg, miért nem lehet konkrétumokat leírni? Talán mert nincsenek?

 131. Új élelmiszerjelölési rendelet. – Új élelmiszer-termelési rendelet kéne. Tudják: magyar termék, magyar vevő. Ekkor akár hagyhatnánk is a jelölésesdit.

132. Önálló, a megújuló energiaforrások elterjedését szolgáló törvényjavaslat kidolgozását kezdi meg 2011 második felében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. – Majd szóljanak, ha gyártunk napelemet, szélerőművet, és nem az olajlobbi diktál.

133. Hatvannál is több javaslat az őszi jogalkotási programban/20110616. – Jobbikos javaslatok lesöpörve. Még szerencse, hogy néha lenyúlják és sajátként beadják, legalább azzal is halad a dolog, bár az eljárás elég gerinctelen.

134. A magyar nyelv napja – november 13-a. – Majd szóljanak, ha az MTA szerint nem vagyunk finnugor nyelvűek, és nem csak a Jobbik nem szégyenli a rovásírást.

135. Összhangban a kormány a vidéket és a mezőgazdaságot támogató politikájával az idén ősszel hat év után ismét megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást. – Kiállítás, mint eredmény. Nem tudtuk, hogy 2010 tavaszán kiállítás-szervezőket választottunk kormányra.

136. Az ingatlanbefektetési társaságok létrehozásának szabályozása. – Ingatlanpiac egyelőre a padlón, ne feszegessük.

137. A magyar elnökség alatt jött létre az első közös sport munkaterv az Unióban. – Ez a kormány eredménye, elismerjük. Rakjuk ki a kirakatba. De nem karcsú ez egy kicsit egy év alatt?

138. Az országgyűlési biztosi rendszer átalakítása. – Sírógörcs-közeli téma: ez is eredmény már, hogy mindenki narancsba öltözik?

139. Elindulhat a fővárosi 1-es és 3-as villamosvonal fejlesztése. – Ó, elindulhat. Meg a négyes metró is befejeződhet. Először a bénázásoknak kellene befejeződni és a rendes munkának elindulni.

140. Törvényjavaslat készül a megújuló energia terjesztésére. – Ezt még sokszor kell megcáfolnunk?

141. Magyar Szabadság-díjat alapít a kormány. – Inkább magyar szabadságot alapítson, mondjuk vissza az országzászlót a ruszki emlékmű helyére. És engedjék el a politikai foglyokat.

142. Újabb pályázatok energetikai fejlesztésekre. – Milliárdosok el is nyerhetik.

143. A civil szféra működését szabályozó törvényjavaslat, amely nemcsak a szervezetek státuszát, hanem finanszírozásuk módját. – Reméljük előbb-utóbb vége lesz annak, hogy mindent törvénnyel akarnak megoldani, higgyék el végre: a magyar életképes nép, csak végre békében élni kéne hagyni. Ezen kívül a mondatot a szerzőnek nemigen sikerült befejeznie.

Cs.K. – barikad.hu