Az elmúlt hét egyik legnagyobb vihart kavart történése az volt, amikor Kövér László kijelentette: a Jobbik az MSZP kreatúrája. A Fidesz második emberétől egy ilyen súlyos vád a nemzeti oldal közvéleményét nem csak felháborította, de mélyen meg is sértette. (A Jobbik egyik alelnöke, Murányi Levente például 56-os elítélt.) Létezik egy szint, amely alatti rágalmakra nem szeretek reagálni, de olyan sok megkeresés érkezett hozzám, hogy kénytelen vagyok engedni a nyomásnak. A párt elnökeként meg kell védenem a tisztességünket. Ráadásul számos vidéki Fidesz vezető is megkeresett, hogy kifejezze elkeseredettségét a kijelentés miatt. Érdemes lenne a polgári-liberális pártnak megszondáztatnia saját tagjait a kérdésben. Meglepő eredményt kapnának…

Hozzáteszem, hogy engem egyáltalán nem lepett meg Kövér kirohanása. Két ok miatt sem. Szimpatizánsaink már korábban jelezték, hogy egy-egy lakossági fórumon ilyen irányú célzásokat hallottak a fent említett politikustól. Másrészt a Jobbik sikerei – most éppen a ferencvárosi eredmény – a Fidesznél mindig kiverik a biztosítékot, és rendre féltékenységi rohamokat váltanak ki. De mi is áll ennek a hátterében?

Az „egy tábor, egy zászló” elv már 2002-ben csúfosan megbukott. 2006-ban még egyszer. 2010-ben is meg fog, hacsak a Jobbik nem emel a magasba egy saját, nemzeti szín zászlót a narancsos mellett. Ennek bekövetkezésétől veri a jeges verejték a Fidesz homlokát. Ezt szeretné bármi áron is, de elkerülni. A polgári-liberális párt vezetése a következő tényre alapoz. A nemzeti oldalon hihetetlenül erős, mindent maga alá söprő és jogos vágy él a jelenlegi kormány leváltására. Egyértelmű, hogy az antigyurcsányizmus a legnagyobb kohéziós erő. Ha sikerül bogarat ültetni az emberek fülébe, hogy a feltörekvő Jobbik valójában a baloldal kreatúrája, amelynek célja a jobboldal egységének megbontása, akkor a Jobbik a senki földjére kerülhet. Kövér László és társai persze nagyon jól tudják, hogy a Jobbiknak semmi köze a baloldal nemzetáruló pártjaihoz, de a céljuk a nemzeti oldal önálló erejének lefojtása. Mivel ehhez elég erős médiaapparátus áll a rendelkezésükre, ahonnan persze a Jobbik nagyobb részt ki van tiltva, az sem számít, hogy nem mi mutyizunk a nemzetárulókkal sem az Országgyűlésben, sem az önkormányzatokban. Nem beszélve arról, hogy ha valamikor lehetőség lett volna a kormány leváltására, ránk mindig lehetett számítani. Nem mi teljesítettük Gyurcsány Ferenc akaratát, és mentünk haza sem 2006. október 23-án, sem a 72 órás ultimátum leteltével, sem a kordonbontás estéjén, sem máskor. Ha valaki bizonyította, hogy a baloldal, a posztkommunistából lett globalisták elleni küzdelemben következetes, azok éppen mi voltunk.

Mi megálmodtuk és segítjük a Magyar Gárdát, mások felpofoznák. Mi felhívtuk a figyelmet a cigánybűnözés vidéki burjánzására, mások ezért szélsőségesnek neveztek bennünket, és az MSZP-vel közösen ítéltek el. Mi rámutattunk a hazai magyarellenességre, mások csatlakoztak a tarka marhák menetéhez. Mi több száz Trianon megemlékezést szerveztünk, mások olvasatlanul írták alá a lisszaboni szerződést. Mi bejelentettük, hogy akár a testünkkel is megvédjük a magyar földet, mások a népszavazási kérdések közül az utolsó pillanatban kivették a földkérdést. Mi nyíltan és egyértelműen a magyar vállalkozások pártjára álltunk, mások inkább a multinacionális cégek kegyeit keresik. Mi tüntetéseket szerveztünk Simon Peresz országhódító törekvései és a zsidók gázai mészárlása ellen, mások – akik a grúz konfliktus idején elítéltek minden hódító törekvést – Izraellel kapcsolatban mindkét ügyben megnémultak. Mi elindítottuk az Atilla Király Népfőiskolát, hogy a nemzettudatot erősítsük, mások Csintalan Sándorral tömik az emberek fejét. Mi Morvai Krisztinát szeretnénk az Európai Parlamentbe juttatni, hogy ott legyen végre egy csonka-országi magyar, mások Deutsch Tamást küldenék oda. Én a Magyar Gárda Egyesület elnökeként büszkén állok a bíróság előtt, mert tudom, hogy ott is Gyurcsány Ferenc ellen küzdhetek, mások bármikor, akár ma is elzavarhatnák ezt az országbitorló bandát, mégsem teszik, mert hat éve egyfolytában félnek a kormányzástól. Tovább is van, mondjam még?…

Legyen ennyi elég. Akinek még a fenti tények sem elég meggyőzőek arról, hogy a Jobbik egy hiteles nemzeti párt, míg Kövér László hazug mondatai mögött a dühös irigység és a Jobbik megerősödésétől, valamint saját tehetetlenségük lelepleződésétől való páni félelem áll, azt nincs értelme győzködni tovább. Hívőkkel szemben úgyis megdőlnek az észérvek. A mi programunk viszont a gondolkodó magyarok programja. Tiszta, egyértelmű és következetes. Minden egyes betűjét a hazáért és a nemzetért érzett felelősség írta. Az igazságnak pedig nem kell marketing.

Kövér László szerint mégis a Jobbik az MSZP kreatúrája. Szerintem ellenben a Fidesz országos vezetése a konzervatív köntösbe bújt neoliberalizmus. A véleményem tehát elítélő, ráadásul én indokolni is tudom, mit miért gondolok. Mégsem fogom ebbéli véleményemmel körbehaknizni az országot, mert most nem ez a lényeg. Jelenleg a „kreatúrázós” kijelentések csak a baloldalnak adnak csámcsogni valót. Az elsődleges feladat, hogy Gyurcsányt és bandáját elzavarjuk és számon kérjük végre. Kövér szerint, aki nincs velük, az ellenük van. Én éppen fordítva gondolom, és maradnék a Szentírás mellett: „Aki nincs ellenünk, az velünk van.” És ha majd a kormányt végre leváltottuk, ha majd az ország legnagyobb gondja az lesz, hogy a Fidesz és a Jobbik programját ütköztessük, akkor állok elébe a vitának. Eldönthetjük majd nagy nyilvánosság előtt, hogy ki kinek a kreatúrája. Mert itt valaki nem mond igazat.

(A szerző a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke)