A ferencvárosi választás első fordulójának estéjén odafordultam a pártigazgatóhoz és megkérdeztem, hogyan értékeli a 8,5%-os eredményt. Szabó Gábor a következő választ adta: „A mai este nagyon sok embernek szereztünk örömet, magunknak meg körülbelül ugyanennyi ellenséget.” Már akkor is éreztem, hogy fején találta a szöget. Egyértelmű, hogy a jó eredmény az ellenoldalt is cselekvésre ösztönzi majd. Alábbi soraimmal a velünk szimpatizálókat szeretném felkészíteni arra, ami ránk vár. Csak az erős idegzetűek fogják bírni. Abban bízom, hogy ha lélekben előre felkészítjük magunkat, talán kevesebbeket sodor majd el a vihar. Szembe kell néznünk ugyanis a ténnyel: az előttünk álló másfél évben – amely permanens kampányidőszak lesz, EP, Országgyűlés, önkormányzatok – olyan háborút indít ellenünk a jelenlegi politikai garnitúra, annak bal- és jobboldala, amilyenre az elmúlt húsz évben még nem volt példa. A korrupció fekélyével teljesen elborított, a 20 éve hazugságban született és ezért ab ovo hiteltelen rendszer tíz körömmel fogja őrizni hatalmát, és eszközökben nem válogatva fogja gyűlöletét ránk okádni. Nézzük hát, mire számíthatunk.

Az MSZP történelmi vereség, az SZDSZ a megsemmisülés szélén áll. Politikusaikban sem kellő hitelesség, sem szándék nincs a változásra, csupán saját túlélésükre játszanak majd. Nem kizárt, hogy közös listán. A Jobbik erősödése kapcsán minden korábbinál nagyobb neonáci lufit fújnak majd, amellyel – kihasználva széles médiahátszelüket – riogathatják az állampolgárokat. Mivel ez a lemez egyre kevésbé hallgatott, minden bizonnyal új eszközök is belekerülnek majd a repertoárjukba. A Gárda mellényébe öltöztetett, aztán a rendőrség által soha el nem fogott alakok fognak zsidó sírokat megrongálni, horogkereszteket festenek a pártszékházakra, sőt némelyikük még a szomszéd bácsi kecskéjével is fajtalankodik egyet. És láss csodát, egy kereskedelmi csatorna tudósítója éppen arra jár majd, és már indul is a lejáratás. Talán a rendkívüli híradó miatt egyszer még a Barátok közt műsorát is megszakítják… Lesz majd májusban hatalmas antifasiszta felvonulás, a világ minden részéről jönnek híres politikusok, neves homokosok és egyéb létezők, hogy közösen tiltakozzanak az erősödő előítéletesség ellen. Megoldás pedig elmondásuk szerint majd egy lehet: szavazz a balliberális frontra!

Az úgynevezett polgári oldal kettős taktikával készül. Egy felszínivel és egy bújtatottal. Mindkettő célja ugyanaz lesz: minden eszközzel megakadályozni, hogy a Jobbik révén a valódi nemzeti oldal bejusson a parlamentbe. A nyilvánosság előtt egyrészről Kövér László ölt majd magára jófajta bocskait, hogy abban pompázva hökkentsen meg gyanútlan idős hölgyeket: „A Jobbik az MSZP kreatúrája!” Orbán Viktor a felosztott szerepek szerint kedvesebb lesz, derék jobbikosokról beszél majd, akiknek sok mindenben igazuk van: „csak hát a rájuk adott szavazat elveszett szavazat”. A felszín alatt pedig a szervezeteknek ki lesz adva a felperzseléses taktika, vagyis hogy a jobbikos aktivisták előtt gyűjtsenek be minden kopogtató-cédulát. A leggyilkosabb fegyver pedig a jobboldali médiumok felé kiadott zéró-tolerancia lesz. „A Jobbikról vagy rosszat, vagy semmit!” – megy majd az ukáz.

Persze nem csak ellenséges pártokkal kell majd szembenéznünk, hanem civil szervezetekkel is. Jön majd az OCÖ, a Mazsihisz, a Kendermag, meg még ki tudja hány báránybőrbe bújt farkas. Sőt, a saját oldalunkról is lesz néhány nehezen elkerülhető pofon. A sértettség, a féltékenység és a gyűlölet elegye mozgatja majd azokat, akik számára a Jobbik vezetői már most is mind kommunista ügynökök, zsidók, szabadkőművesek vagy éppen korrupt, gerinctelen férgek. Az interneten keringő – persze névtelen – levelek némelyike szerint Marosán György unokája vagyok, és most vettem 20 millióért Solymáron telket. Sőt, ma hallottam, hogy egy magát jobboldalinak valló párt csapatot állított fel, és elkezdett nyomozni valami terhelő bizonyíték után a szülővárosomban, Gyöngyösön. Ha már most itt tartunk, el lehet képzelni, mi lesz a következő hónapok során. Könnyen elképzelhető, hogy maga Gyurcsány Ferenc leszek, aki kétnaponta Vona Gábor maszkot ölt. Végül is, olyan rosszul én is táncolok… És hát azt is egyre rövidebb ideig lehet majd elrejteni, hogy valójában Haynau balról jött fattyától származik az összes jobbikos.

Na, és ne felejtsük el a szolgálatokat. Míg a fenti szervezeteknek általában más dolguk is van, minthogy bennünket próbáljanak tönkretenni, addig a nemzetbiztonságnál sokan ezt főállásban végzik. A telefonok lehallgatása, egy-egy félreérthető beszélgetés nyilvánosságra hozása, a folyamatos beépülés a Gárda és a Jobbik soraiba, a belső ellentétek, feszültségek szítása, majd a szalámizás előre kalkulálható. Nagyítóval keresik a gyenge pontokat, ahová éket verhetnek, majd a szálakat olyan módon kuszálják össze, hogy abba még Nagy Sándor gordiuszi csomózása sem vághat utat.

Szinte biztosan nem teljes a felsorolás, lesz még annyi minden, amit nem is képzelünk. Magyarország túl értékes ahhoz, hogy a megszállói fogják magukat, és egyszerűen visszaadják azt a magyaroknak, nekünk. Kedves olvasó! Jézus szerint gyümölcseiről ismerszik meg a fa. Van, ami látszólag gyümölcs, de belül halálos méreg. Ne harapjunk bele! De a gyümölcsöt meg ne hagyjuk elveszni. Nem ültettünk olyan sok fát az elmúlt 89 évben.

(a szerző a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke)