Egyre több jel mutat arra, hogy jól megtervezett forgatókönyv szerint, sunyi módon akarják átjátszani a hajdúsámsoni óvodát a Hit Gyülekezete számára – jelentette ki Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselő, aki a körzet jobbikos választókerületi elnökeként tartott sajtótájékoztatót kedden.

Ágoston Tibor

Április 7-én rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze Antal Szabolcs fideszes polgármester Hajdúsámsonban – ismertette Ágoston Tibor, hozzátéve: a képviselők előző éjszaka kapták meg az előterjesztést. Az egyetlen napirendi pont a helyi Eszterlánc Óvoda fenntartói jogának átadása volt. Információink szerint a testület nagy többséggel a Hit Gyülekezetét támogatta, mint fenntartót, a Hajdúsámsoni Református Egyházközséggel szemben.

A képviselő rámutatott: mindez alig egy héttel azután történt, hogy ünnepélyesen felavatták a hajdúsámsoni Eszterlánc óvoda új épületszárnyát. Több mint 110 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatásból valósították meg a fejlesztést – hangsúlyozta Ágoston Tibor, majd idézett az átadáson elhangzottakból:

Antal Szabolcs polgármester például úgy fogalmazott: “az intézmény az ország egyik legjobban és legkorszerűbben felszerelt óvodája, így a nevelők könnyebben átadhatják a gyerekeknek mindazt a tudást, ami az iskolakezdéshez kell.” A körzet fideszes országgyűlési képviselője, Tasó László pedig elmondta, örül annak, hogy a város ilyen gyors ütemben fejlődik az okos és jól megtervezett fejlesztéseknek köszönhetően, ezáltal az új beruházásokkal képesek helyben tartani a fiatalokat.

Ágoston Tibor föltette a kérdést: ha minden ilyen ragyogóan alakul a hajdúsámsoni intézmény körül, akkor mi az oka, hogy alig egy hétre rá már meg akar szabadulni az önkormányzat az óvoda működtetői jogától, és sunyi módon át akarja játszani azt a Hit Gyülekezetének? Jelesül egy református településen, éppen a református egyházat kihagyva a tárgyalásokból.

A jobbikos képviselő emlékeztetett: ráadásul mindezt azok után tették, hogy 2012-ben az akkori városvezetéssel szemben a helyi Fidesz tiltakozott az ellen, hogy az általános iskola fenntartói jogát átadják a népnyelvben csak hitgyülinek nevezett szektának.

Ágoston leszögezte: a Jobbik teljes mértékben elítéli a fideszes városvezetés köpönyegforgató, a helyi emberek érdekeit semmibe vevő magatartását! A Fidesz és a KDNP felelőtlen képviselői most az óvodásokat dobják oda olyanoknak, akik káros hatással lehetnek a gyermekekre. A Jobbik korábban is tiltakozott az iskola átadása ellen, ebben az esetben is felemeljük hangunkat, és felszólítjuk a Fideszt, hogy álljon el a szándékától, és vonja vissza a sunyi módon, fű alatt meghozott döntését!

Arra biztatjuk a szülőket, hogy gyakoroljanak nyomást a városvezetésre annak érdekében, hogy ez a szégyenletes intézményátadás ne történjen meg – szögezte le a képviselő, hozzátéve: a Jobbik támogatja azon felelősségteljes szülőket, akik kiállnak gyermekeik érdekében, és meg szeretnék akadályozni azt, hogy az óvoda a Hit Gyülekezete kezébe kerüljön.

Ágoston Tibor mint református presbiter hozzátette: idén ünnepeljük az ötszáz éves reformációt, és épp ezt az esztendőt tartja a legalkalmasabbnak a Fidesz, hogy egy református településen, a református egyházat kijátszva, átadjon egy intézményt a Hit Gyülekezetének. Mi sem jellemzőbb a kormánypárti arroganciára és hatalmi gőgre, a választópolgárok pökhendi lenézésére.
szebbjovo.hu