Nemsokára országjárásra indulunk Morvai Krisztinával, amelynek keretében első körben felkeressük a megyeszékhelyeket. Külön-külön már 2006 ősze óta tartunk folyamatosan heti több lakossági fórumot is. Most majd együtt igyekszünk találkozni magunkfajtákkal, felmérni a nemzeti ellenállás lehetőségeit, ébresztőt fújni a még szendergőknek. Egy-egy ilyen alkalom ráadásul mindig lehetőséget teremt arra, hogy felmérjük, mi is érdekli valójában az embereket. Ma egy ilyen, rendre előkerülő kérdésre igyekszem válaszolni: lesz-e Jobbik-Fidesz koalíció?

A jobboldalon található egy nagyon komoly réteg, amely átmenetet képez a Fidesz és a Jobbik szavazótábora között. Ezek az emberek ingadoznak, tanácstalanok. Szívük szerint általában egy nagy X-et tennének a Jobbik neve mellé, mert egyetértenek a párttal, de a Fidesz egy zászlóról szóló szirén éneke, az elveszett szavazatoktól való téves félelem, valamint Orbán Viktor iránti tiszteletük lehetetlen helyzetbe hozza őket. Ők azok, akiket hihetetlenül boldoggá tenne egy Jobbik-Fidesz szövetség. Ha a Jobbik olyan párt lenne, mint a többi, akkor mindenféle sanda, kétértelmű maszatolással igyekezne magához édesgetni őket. Fűt és fát ígérne nekik, homályosan. Ahogy azt az olvasó bizonyára sejti, ez részünkről elmarad. A Jobbik tőkéje ugyanis nem alapítványokban, háttérhatalmak által duzzasztott számlákon rejlik, nem is kommunikációs trükkökben, hanem őszinte megnyilvánulásaiban.

Ez pedig megkívánja, hogy elmondjam: a Fidesszel való koalíciónak semmilyen realitását nem látom. Egy koalíció számunkra politikai erők programjának egybefésülése által lehetséges. A mi programunk a nemzeti megmaradás minimuma, abból feladni, kompromisszum tárgyává tenni semmit nincs módunkban. Csak azért nem fogunk koalícióra lépni senkivel, hogy miniszteri bársonyszékekhez és szolgálati autókhoz jussunk. Az együttműködésnek persze van alapja, amelynek célja és határa a jelenlegi kormány elzavarása. Ebben együtt tudunk működni, ránk mindig lehet számítani. Ezen felül azonban ne higgye senki, hogy a Jobbik a Fidesz hajtókáján sorakozó újabb kitűzővé tehető.

Le kell végre számolni az egy tábor, egy zászló stratégiával! Ezen ugyanis már két választás elment, és bizonyos szempontból ennek a téves elképzelésnek köszönhetjük a gyurcsányi pusztítást, másrészt a polgári szövetség eredménye egy torzszülött lett. Egy kisgömböc. Egy monumentális építmény, amely olyanok köré von terelőpóznát, akiknek egymáshoz semmi közük, olyanokat meg fallal választ el, akik természetes szövetségesek.

Szintén hamis az elveszett szavazatokról terjesztett rémhír. Ennek lényege, hogy nem érdemes a Fidesz mellett más jobboldali pártra szavazni, mert az úgysem jut be az Országgyűlésbe, és akik oda szavaznak, azok csak elfecsérelték voksukat. Ördögi kommunikáció, hiszen a jó szándékra, a változásba vetett hitre épít, de valódi eredménye pont a változás ellentéte: a konzerválódás. Nem beszélve arról, hogy bizonyos szemszögből nézve, aki 2002-ben és 2006-ban a Fideszre szavazott szintén elvesztegette a szavazatát. Nem ismerek élő embert, aki azért tette a polgári párt neve mellé az X-et, hogy az erős ellenzék legyen. Mindenki egy erős kormánypártért szavazott oda. Mégsem lett. Tehát az a sok-sok jó szándékú szavazat mind elveszett. Jött helyette ismét a „profitál-diktatúra”. Az MSZP, amely a Fidesznél jóval okosabb lévén „berángatta” az SZDSZ-t is. Mi meg nyalogathattuk az újabb szörnyű kudarcélmény sebeit.

Igen is, érdemes lesz a Jobbikra szavazni, minden nemzetben gondolkodó embernek, mert minél nagyobb erővel leszünk jelen, annál nagyobb az esély a Fidesz irányba állítására is. A magyar föld megvédése, Európában és a világban elkótyavetyélt tekintélyünk visszaszerzése, a politikai korrupció, a cigánybűnözés és a multirabszolgaság visszaszorítása, a magyar állampolgárság megadása, az alkotmányosság helyreállítása, a demográfiai katasztrófa megállítása stb. Mind-mind olyan problémák, amelyek közül akár egy is elegendő, hogy térdre kényszerítsen egy erős nemzetet. A politikai szereplők pedig, beleértve az ún. jobboldalt is lassan 20 éve adósak a megoldásokkal. Nyilvánvaló, hogy csak határozott, őszinte és kemény fellépéssel lehet sikereket elérni. Ehhez van szükség egy feddhetetlen nemzeti pártra. Hogy végre kirajzolódjanak a hamis helyett a valódi törésvonalak. A globalisták és a nemzetiek között.

Az SZDSZ évek óta zsarolja az MSZP-t, és kényszeríti arra, hogy a nagyobbik párt az ő programját hajtsa végre. A szocialisták pedig úgy táncolnak, ahogy a liberálisok fütyülnek. Fütyülni azonban mi is tudunk, nem is akárhogyan. A Fidesz meg majd csak megtanul táncolni. Ahogy az SZDSZ tartotta neoliberális sakkban az MSZP-t, úgy kell nekünk nemzeti sakkban tartani a globális béklyóban vergődő Fideszt. A nemzetáruló baloldalnak meg végre mattot adni.

Persze felmerülhet a kérdés: nem félek-e attól, hogy a választásokat elcsalják, és minden befektetett energia odavész? Hogy miért nem félek, na, erről majd a jövő héten.

(A szerző a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke)