A vállalat Budapesten 300 új munkahelyet létesített, míg debreceni irodája 100 munkaállomással bővült – mondta Faragó Andor az új debreceni irodaszárny bemutatásán.
A Magyarországon 1300 dolgozót foglalkoztató cégnek a meglévő funkciók – üzleti kommunikációs szolgáltatások – bővülése mellett újabb tevékenységekkel is gazdagodott a portfóliója: a BT itt hozta létre az európai kommunikációs hálózatok műszaki tervezésével foglalkozó tudásközpontját is – közölte az igazgató.
Utóbbiban hetven, magasan kvalifikált mérnök dolgozik Budapesten – mondta Faragó Andor.
Tájékoztatása szerint a budapesti és a debreceni irodáikban dolgozó szakemberek Európa 12 országában több mint 3000 multinacionális vállalatot és kormányzati szervezetet támogatnak, többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT-megoldások, valamint különböző üzleti támogató szolgáltatások területén.
Elmondta azt is, hogy decemberben kezdték meg a munkaerő-toborzást a cég IT-üzemeltetési és -karbantartási szolgáltató részlegéhez: ezen a területen Budapesten negyven, Debrecenben nyolcvan betöltetlen álláshelyük van.
A Európai Szolgáltató Központ szolgáltatásportfóliója négy új funkcióval gazdagodott az elmúlt évben: két új műszaki terület mellett a pénzügyi részleg követeléskezelési tevékenységgel bővült, és szintén újnak számít a Budapesten létrehozott humán erőforrás (HR) szolgáltató csapat is. Így a hazai központ munkatársai már 15 tevékenységi területen nyújtanak szolgáltatást több mint 3000 nemzetközi ügyfélnek Magyarországról – mondta az ügyvezető igazgató.
Faragó Andor szerint 2014 az elismerések éve is volt: a BT hazai teljesítményéért 2012. után másodszor is átvehette a Családbarát Munkahely-díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton, míg a “Legjobb Munkahely Felmérésen” a BT első helyen végzett az iparági kategóriában.
A BT a világ egyik vezető, kommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló cége, amely több mint 170 országban áll ügyfelei rendelkezésére. Fő tevékenységei közé tartozik a globális hálózati informatikai szolgáltatások és helyi, országos és nemzetközi távközlési szolgáltatások biztosítása otthoni, munkahelyi, valamint mobil felhasználásra, szélessávú, televíziós és internetes termékek és szolgáltatások, valamint konvergens fix/mobil termékek és szolgáltatások biztosítása.
A 2013. március 31-ével záródó évre a BT-csoport kimutatott bevétele 18 103 millió font volt, amelyből az adózás előtti kimutatott nyereség 2 315 millió font.
A British Telecommunications plc (BT) a BT Group teljes tulajdonú leányvállalata, amely gyakorlatilag a BT Group valamennyi üzletét és vagyonát felöleli. A BT Group plc-t a londoni és New York-i tőzsdén is jegyzik.
(MTI)