A Debreceni Egyetem az egyetlen olyan magyar felsőoktatási intézmény, amelyhez aktív szereplője valamely hazai nagy zenei fesztiválnak. A rendezvényen való részvétel illeszkedik az intézmény célkitűzéseihez is.

Fotó: campusfesztival.hu

Fotó: campusfesztival.hu

A Debreceni Egyetem idén először saját színpaddal, emellett tizenöt, a tudomány szórakoztató oldalát demonstráló standdal és Főépület alakú ugrálóvárral várja a Campus Fesztivál látogatóit. Az Egyetem Tér programhelyszín évről-évre nagyobb területet foglal el: a közel 1000 négyzetméteres terület a fesztivál főbejáratánál kap helyet. A szervezők arra törekedtek, hogy a különböző tudományterületeket látványos eszközökkel, élményszerűen mutassák be. Idén sem maradnak el a látványos fizikai kísérletek, lesz 3D-s portréfotózás, mikroszkópos és ultrahangos fesztiválszelfi, sőt, a fesztiválszleng kapcsán helyszíni gyűjtést is végeznek a nyelvészek.

Az Egyetem Téren lépnek fel a Dumaszínház sztárjai: Janklovics Péter, Kiss Ádám, Aranyosi Péter, Mogács Dániel és Kovács András Péter, a pódiumbeszélgetéseken Dr. Csernus Imrével és Vujity Tvrtkoval találkozhatnak az érdeklődők, a zenei kínálatban pedig a Pély Barna & B The First, a Garami Funky Staff + Heincz Gábor Biga, a Váczi Eszter & Quartet, a Debreceni Dixieland Jazz Band, valamint az Acoustic Gallery.

A programhelyszín specialitása lesz az egyedi megrendelésre készült öt méter magas egyetemi ugrálóvár, ami a főépület méretarányos mása, és ahol a felnőttek is bátran levezethetik a maradék energiát. Az egyetemi programhelyszín szervezésében és a szakmai programokban mintegy 200 egyetemi dolgozó és hallgató vesz részt.