Az elmúlt héten csütörtökön tettem meg a Debreceni Járműjavító privatizációjával kapcsolatos büntető feljelentést, mint a Jobbik országgyűlési képviselője és a Jobbik parlamenti frakciójának tagja.

Közismert, hogy a MÁV 2002-2010. közötti gazdálkodását vizsgáló parlamenti bizottság, többek között ezt az esetet is kiemelten elemezte, és megtette a további vizsgálatra a megállapításait, amit az országgyűlés el is fogadott. A valóságban azonban nem történt semmilyen intézkedés.

A Jobbik lépett egyet előre, és a regnáló kormánypártnak segítve, megtette a szükséges lépéseket. Emlékeztetem a Tisztelt, jó érzésű, becsületes, és erős igazságérzetű honfitársaimat, hogy a Debreceni Járműjavító Kft-t, amely Magyarország és a MÁV egyik legjobb, leggazdaságosabban működő javító és építő társasága volt, potom 72,5 millió forintért árulták ki a román Grampet Holdingnak. Ez egy közepes típusú családi ház ára, ezért az összegért a vevő 22 km vágány hálózatot és 50 E m2 területen üzemrészeket kapott begépesítve, üzemeléssel és száznál több gyakorlott vasúti dolgozóval együtt, azaz egy komplett üzemet szőröstül-bőröstül.

A hatóság részére átadott anyag megalapozottan bizonyítja azt, amit a Parlamenti Bizottság is megállapított. Ilyen tények birtokában nagy bátorság volt a MÁV Vagyonkezelő Zrt részéről a fenti ingatlant pályázati úton eladásra kínálni – az ingatlan Debrecen10015/11/1. helyrajzi számon szerepel, területe 25 ha 7033 m2 – a feljelentéstől számított 4 nap múlva, azaz 2011. november 21-én hétfőn.

A MÁV egyes vezetői úgy gondolják, hogy a bűnüldöző hatóságok-, és a Parlamenti Vizsgáló bizottság felett állnak, ezért dönthettek az előzmények figyelmen kívül hagyása mellett a pályázati kiírásról. Ennyire nem tisztelik a Magyar Parlamentet, a döntéseit és a demokráciát? Most versenyt futhat a nyomozó hatóság az eladási időpontig?

Úgy tudjuk, hogy egy nyomozati szakban lévő állapoton, az ügy lezárásának végéig változtatni nem lehet. Szaknyelven, a bűnügyi helyszínt eredeti állapotában meg kell őrizni, a helyszíni szemle nyomrögzítés lezárásáig. Mi ez a nagy gyorsaság, kapkodás, miért pont most kellett ezt a pályázatot kiírni, eddig ez nem volt fontos? Nagy merészség volt, de szerintünk felgyorsítja az ügy eredményességét, ugyanis a kapkodásban árulkodó jeleket vélünk felfedezni.

Egyesek azt hiszik, hogy MAMMON Isten, az aranybálvány minden bűnt eltakar és megvédi őket? Tévednek. Mindenesetre a döntéshozók helyezzék el a fiókjukba azt a bizonyos 3 borítékot.

Mi, a Jobbik frakció, nagy összegben fogadnánk, hogy az ingatlant végül is ugyanaz a cég vásárolja meg, amelyik megvette/ajándékba kapta a járműjavító társaságot.

Korondi Miklós
a Jobbik országgyűlési képviselője

1322469420