A közleményben azt írták: a város önkormányzata és a Fidesz helyi szervezete megdöbbenve értesült a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által közölt, az önkormányzati képviselőt érintő nyomozati eljárásról. Hozzátették, hogy minden további, felmerülő kérdéssel kapcsolatban a hivatalos eljárás lezárultáig nem nyilatkoznak, de figyelemmel kísérik a nyomozati és a bírósági eljárást.
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: a Fidesz felfüggesztette Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát. Azt mondta: ha Gál Rolandot bíróság elítéli, akkor ezt véglegesítik a felfüggesztést, tehát “semmi közünk (…) ettől a pillanattól hozzá”. Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben – tette hozzá Kósa Lajos.
Az index.hu a Castellum.do portál értesülésére hivatkozva pénteken azt írta, hogy a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a Tolna megyei rendőrség a honlapján.
A rendőrség csütörtök este közölte, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében. A nyomozást emberölés gyanúja miatt 2016. január 5-én rendelték el.
Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. J. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – írta közleményében a rendőrség.
A Castellum.do portál értesülése szerint az egyik érintett Gál Roland önkormányzati képviselő, a helyi közbiztonsági bizottság korábbi elnöke. Az index.hu arról írt, hogy a portál értesülését az önkormányzat egyik névtelenséget kérő képviselője megerősítette.
A duol.hu dunaújvárosi hírportál arról számolt be, hogy szerdához hasonlóan csütörtökön ismét nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök egy Petőfi utcai családi házhoz. A rendőrök először szerda hajnalban jelentek meg az ingatlannál.
(MTI)