A tegnapi napon rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze Antal Szabolcs fideszes polgármester Hajdúsámsonban. Az egyetlen napirendi pont a helyi Eszterlánc Óvoda fenntartói jogának átadása volt. Információink szerint a testület nagy többséggel a Hit Gyülekezetét támogatta, mint fenntartót, a Hajdúsámsoni Református Egyházközséggel szemben.

Emlékezhetünk rá, hogy évekkel ezelőtt az akkori városvezetés a helyi általános iskola fenntartói jogát átadta a Hit Gyülekezetének. Akkor a helyi Fidesz tiltakozott ez ellen. Most pedig a Fidesz-KDNP polgármestere kezdeményezte az óvoda átadását ugyanannak a szektának és ezt a kormánypártok képviselői támogatták is.

A Jobbik teljes mértékben elítéli a fideszes városvezetés köpönyegforgató, a helyi emberek érdekeit semmibe vevő magatartását! A Fidesz és a KDNP felelőtlen képviselői most az óvodásokat dobják oda olyanoknak, akik káros hatással lehetnek a gyermekekre. A Jobbik korábban is tiltakozott az iskola átadása ellen, ebben az esetben is felemeljük hangunkat, és felszólítjuk a Fideszt, hogy álljon el a szándékától, és vonja vissza a sunyi módon, fű alatt meghozott döntését!

Egyúttal arra biztatjuk a szülőket, hogy gyakoroljanak nyomást a városvezetésre annak érdekében, hogy ez a szégyenletes intézményátadás ne történjen meg! A Jobbik támogatja azon felelősségteljes szülőket, akik kiállnak gyermekeik érdekében, és meg szeretnék akadályozni azt, hogy az óvoda a Hit Gyülekezete kezébe kerüljön.

Ágoston Tibor választókerületi elnök
Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő

Ágoston Tibor mint református presbiter hozzátette: idén ünnepeljük az ötszáz éves reformációt, és épp ezt az esztendőt tartja a legalkalmasabbnak a Fidesz, hogy egy református településen, a református egyházat kijátszva, átadjon egy intézményt a Hit Gyülekezetének. Mi sem jellemzőbb a kormánypárti arroganciára és hatalmi gőgre, a választópolgárok pökhendi lenézésére.