“Varga Zoltán és Korcsog György mai bejelentésükkel több milliárd forintos kárt akarnak okozni városunknak. A beruházás megvalósításához Debrecen több mint bruttó 1,9 milliárd forint összegű támogatást kapott” – mutatott rá a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója.
“Abban az esetben, ha a DK képviselőinek kívánsága érvényesül, a város elveszíti ezt a támogatási összeget és elveszíti az út megépítésének lehetőségét” – szögezte le a frakció közleménye. Tudatták: “szabályos és nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként került sor a szerződés megkötésére”.
Hozzátették: az eljárás eredményét senki nem vitatta és senki nem támadta meg, ráadásul “a két DK-s képviselő igennel szavazott a közgyűlésben a nyugati kiskörút második ütemének megvalósításához szükséges költségvetési fedezet biztosításának tárgyában”.
“Határozottan visszautasítjuk azt a szándékolt károkozó magatartást, ami a DK politikusainak tevékenységét jellemzi. Visszautasítjuk, hogy bárki politikai haszonszerzés céljából tényleges kárt okozzon Debrecen városának és polgárainak” – zárul a kormánypárti frakció közleménye.
Varga Zoltán és Korcsog György, a DK helyi képviselői csütörtökön az útépítés helyszínén tartott sajtótájékoztatón elsősorban azt kifogásolták, hogy a beruházás tervezett összegének fajlagos kilométerköltsége 4,282 milliárd forint, csaknem félmilliárddal több, mint a drágának talált és leállított M4-es autópálya 3,8 milliárdos kilométerköltsége.
Varga Zoltán emlékezetett: az M4-es autópálya építését a kormány a horribilis költségekre, valamint a kartellezés gyanújára hivatkozva az elmúlt hetekben leállíttatta.
(MTI)