Vitányi István fideszes képviselő bocsánatkérésre szólította fel a berettyóújfalui jobbikosokat, állítása szerint azért, mert Vona Gábor megsértette a nyugdíjasokat.

Nem tudjuk, hogy képviselő úr mi végett hívott össze sajtótájékoztatót ebben az ügyben. Vagy nem tudta értelmezni Vona Gábor facebook-bejegyzését, amely a Fidesz által uszított egyes nyugdíjasokról szól. Vagy pedig pártutasítást hajtott végre, és a Fidesz-média hazugságait ismételgetve próbálja félretájékoztatni újra a szépkorúakat.

Természetesen nem sértette meg Vona Gábor a nyugdíjasokat, az említett bejegyzésében is már az elején kijelenti, hogy: „Őszinte szeretettel üdvözlöm azt a sok-sok nyugdíjas honfitársamat, aki képes a politika manipulációjától függetleníteni magát. Szavazzon bárkire is jó egészséget és sok boldogságot kívánok neki!” Ezután két konkrét ügyet bemutatva ír arról a Jobbik elnöke, hogy a kormánypárt miként hergeli azokat a nyugdíjasokat, akik sajnos felülnek a kormánypropagandának.

Véleményünk szerint a fideszes politikusoknak kellene bocsánatot kérniük a nyugdíjas társadalomtól, amiért szétverték az idősek egészségügyi ellátását, elvettek 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyont, de legfőképp azért, mert a megalázóan alacsony bérekkel elüldözik Magyarországról a nyugdíjasok gyermekeit, unokáit.

Vitányi Istvánnak pedig azt tanácsoljuk, hogy ahelyett, hogy olcsó pártpropagandát olvasna fel a sajtótájékoztatóján egy kis sárdobálással vegyítve, foglalkozzon inkább a bihari emberek valódi problémáival! Azzal, hogy a bihari térségben még a hazai átlaghoz képest is kevesebbet keresnek az emberek, és ez ügyben pártja és kormánya nem tesz semmit, ellenben a Jobbik béruniós kezdeményezésével. Illetve a börtönkórházzal, amit Fidesz fel szeretne építeni Berettyóújfaluban, ezzel bűnözőket és hozzátartozóikat hozva tömegestül a városba. Ez utóbbit a Jobbik minden eszközzel igyekszik megakadályozni.

Kulcsár Gergely – országgyűlési képviselő
Gál László – önkormányzati képviselő

Vona Gábor utcafórumot tart, és felolvassa a szóban forgó Fb-bejegyzését

(Fotó: Béli Balázs, alfahir.hu)