A Jobbik felháborodva értesült a Debreceni Járásbíróság keddi ítéletéről, melynek értelmében mindössze megrovásban részesítette Juhászné Lévai Katalin szocialista politikust, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés és a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács volt elnökét bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt.

 
Reméljük, egyre többen látják be, hogy valódi elszámoltatás egyedül a Jobbiktól várható, attól a párttól, amelyik nem volt részese az elmúlt évtizedek piszkos politikai háttéralkuinak.

Emlékeztetjük a Tisztelt Választókat a Jobbik 2010-es választási programjának politikusbűnözéssel foglalkozó fejezetére, amelyet ma is aktuálisnak tartunk:

– A Jobbik teljes körű számonkérést akar. Sem a szegfűs, sem a narancsos, sem egyéb politikusbűnözés nem maradhat igazságtétel nélkül.

– A Jobbik eltörölné a mentelmi jogot, mert az eredeti funkciója, a képviselők szabad és nyugodt munkájának biztosítása helyett mára a képviselők – nem egyszer köztörvényes – büntetőjogi felelősségének eltakarására szolgál.

– A politikusok, választott közéleti tisztségviselők esetében a büntetési tételeket az alapesetben kiszabhatóhoz képest kétszeresére szigorítaná a nemzeti párt. A politikusbűnözés legyen minősített eset a Btk.-ban!

Ha mindezek megvalósultak volna, akkor ma Juhászné azonnal rács mögé került volna Gyurcsány és társai mellé!

Kulcsár Gergely
a Jobbik országgyűlési képviselője

Kapcsolódó cikk: Csupán megrovást kapott a…

szebbjovo.hu

1364925540