Soltszentimrén, a Csonka-toronynál tettünk vizsgát, melyben bizonyíthattuk: alkalmasak vagyunk arra, hogy bajtársai lehessünk az Új Magyar Gárda Mozgalom Csendőrségének.

Több hónapos kemény képzés után elérkezett a vizsga napja. Reggel hat órakor ébresztő, majd a reggeli torna következett. Utána asztali áldás, reggeli, majd egy közös felkészülés, egy utolsó pillantás a tananyagba.

Elérkezett a vizsga, mely az elméleti teszttel indult és a fizikai felméréssel zárult. Voltak nehéz pillanatok, de éreztük, nem adhatjuk fel, mert a családtól kellett időt szakítanunk a felkészülésre, és ezért nem lehetett elbuknunk az utolsó próbatételen. Fejben és szívben dőlt el, hogy képesek vagyunk-e kitartani. Bajtársaink nagyon sok erőt adtak, mely az utolsó méterekben, az utolsó percekben, az utolsó karhajlításban sokat segített.

A vizsga után fáradtan, de lélekben megújulva meneteltünk vissza a táborba, ahol már vártak minket bajtársaink, családtagjaink. Az eredményhirdetésen, melyet életünk leghosszabb percei előztek meg, megkaptuk az eredményeket: átmentünk! Kiemelkedő teljesítményéért három bajtársunk tiszti rangot kapott, amire mindannyian büszkék lehetünk. Főkapitányunk, Mészáros István elismerését fejezte ki parancsnokunkkal, Török Csabával együtt. Vona Gábor, Murányi Levente és Schön Péter képviselő urak szintén kifejezték elismerésüket és köszönetüket, hogy ezekben a nehéz percekben is van, aki továbbviszi a múlt szellemét.

Forrás: ujmagyargardamozgalom.com

1376572560