Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján idézte, hogy a – MLP-ből már kilépett – politikus a Facebookon patkányoknak, csótányoknak nevezte a jobbikosokat, egy akasztásos képet pedig azzal kommentált, hogy “amikor a jobbikos a helyére kerül”.
Azt kérte: az MSZP, a DK, a PM és az Együtt, valamint Pad Ferenc tapolcai jelölt közölje, egyetért vagy elhatárolódik-e ettől.
Bírálta azt is, hogy Almási-Kecskés Gusztáv, a Liberálisok VII. kerületi jelöltje egy bejegyzésben “leparasztozta” a vidéki embereket. Mint mondta, ez a magyar liberalizmus “belpesti gondolkodásmódja”.
Szilágyi Györgyöt kérdezték a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos üzemanyag-szállításra vonatkozó szerződésről is. Azt mondta: egyelőre sok a homályos pont, azonban ha igaz, hogy az Európai Unió szervezetei amerikai vagy nyugati tőkeerős cégek érdekében blokkolják a beruházást, akkor az ékes bizonyítéka annak, hogy az EU működése semmi másról nem szól, mint hogy hatalmát kihasználva lobbizzon.
(MTI)