A párt négy “nemzeti sorskérdésben” várja a következő hetekben az emberek támogató aláírását: a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségéért, az ingyenes alapszintű internetért, Magyarország háborús semlegességéért és a bevándorlás visszaszorításáért gyűjtenek támogató aláírásokat a párt aktivistái Budapest közterületein – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Mint írták, szeretnék, ha a nőkhöz hasonlóan a férfiaknak sem kellene “halálra dolgozniuk magukat”, hanem megadnák nekik a nyugdíjba vonulás lehetőségét. Szeretnének érdemi lépéseket tenni a digitális infrastruktúra érdemi fejlesztésének irányába, továbbá a párt szeretne “egy olyan országot, amely nem veszélyezteti állampolgárainak életét olyan nemzetközi konfliktusokba beavatkozva, amelyekhez nincsen köze, és amely megvédi saját polgárainak létbiztonságát korunk népvándorlásának káros hatásaival szemben”.
Vona Gábor pártelnök február 7-én Gyöngyösön közölte, hogy február végétől a Jobbik országos aláírásgyűjtési akcióba kezd, és négy kérdés szerepel majd a gyűjtőíveken. Akkor reményét fejezte
ki, hogy az aláírásgyűjtéssel kellő nyomást tudnak gyakorolni a kormányra.
(MTI)