Tokody Marcell, a párt fővárosi közgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a közvagyon helyzete a nyilvánosságra tartozik, s arcpirító, ha Fidesz-közeli emberek elveszik az emberek elől ezeket a lakhatási lehetőségeket.
Mint mondta, részletes címlistát kérnek és összevetik egyebek mellett a bérleti díjat, a méretet és a komfortfokozatot, hogy lássák, piacidegenek-e az árak. Az ellenzéki politikus tájékoztatása szerint a szociális alapon kiadott lakások megjelölését is kérik, továbbá kikérik a kiadatlan lakásállomány adatait.
Stummer János, a Jobbik budapesti regionális igazgatója azt bírálta, hogy sajtóhírek szerint az I. és a IX. kerületi önkormányzat jutányos áron adott bérlakásokat hozzájuk közel álló embereknek. Mások mellett önkormányzati képviselők, jegyző és polgármester is kapott alacsony áron ilyen ingatlant, Ferencvárosban pedig értékesítésről is tudnak – tette hozzá, példaként hozva, hogy egy 72 négyzetméteres ingatlan 8,7 millió forintért kelt el.
A jobbikos politikus bírálta, hogy az érintettek nem találtak kivetnivalót ezekben az ügyekben.
(MTI)