A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy vonja meg a közpénzeket a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ), amíg szakmailag és erkölcsileg is kifogásolható a munkája.

Apáti István, a párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján bírálta a szurkolói kártyák bevezetését. Kifogásolta, hogy kitiltották a sportlétesítményekből az árpádsávos és a székely zászlót, a “Vesszen trianon” rigmusért pedig 100 ezres bírságot lehet kiszabni.

Párttársa, Szilágyi György emiatt azt kérte, a szövetség hagyja el nevéből a magyar szót. Dilettánsnak nevezte a szervezet munkáját, bírálta a hazai labdarúgás eredményeit, valamint megjegyezte: míg a 2009-2010-es szezon 10. fordulóját több mint 29 ezer ember nézte meg, addig a mostani nézőszám mintegy 19 ezer volt, azaz a nézők egyharmadát “elűzték” a stadionokból.

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy amíg ez a helyzet, addig vonja meg a közpénzeket a szövetségtől. Szeretnék, ha a szervezet vezetője, Csányi Sándor fogadná őket.

Szilágyi György szerint húsz éve ugyanazok vannak a szövetségben és tevékenységüknek nincs következménye, pedig a labdarúgásnak olyan emberekre lenne szüksége, mint Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitány, aki fiatal, menedzser típusú szemléletet képvisel és “nem beszél mellé”.

(MTI)