A fenti címmel tartottak sajtótájékoztatót a nemzeti ellenzék debreceni önkormányzati frakciójának tagjai, ahol kijelentették: havonta két alkalommal 10.000 Ft értékű felajánlással segítenek ott, ahol szükségesnek találják. A kezdeményezéshez Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő is csatlakozott, ám a jobbikosok bíznak abban, hogy missziójuk példaértékű lesz más pártok képviselői számára is. 

Herpergel, Csikai, Ágoston, Kőszeghy

Herpergel, Csikai, Ágoston, Kőszeghy

Csikai József ismertette: látva a családok napi pénzügyi nehézségeit, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciója arra az elhatározásra jutott, hogy a képviselői munka keretében végzett közvetett érdekképviseleten túlmenően egy új, közvetlen segítséget próbál nyújtani. Majd részletezte: havonta két alkalommal csökkentenénk egy-egy család kiadásainak pénzügyi terhét azzal, hogy felajánlunk a képviselői tiszteletdíjunkból bruttó 10.000 Ft értékű adományt. A felajánlás elnyeréséhez a következő feltételek megléte szükséges: debreceni állandó lakcímmel rendelkező, két vagy annál több kiskorú gyermeket nevelő, mindkét szülő tekintetében valamilyen szakképesítéssel, és legalább az egyik szülő tekintetében állandó munkahellyel rendelkező házastársi közösséget alkotó család jelentkezhet az akcióra.

A misszió a március 15-i nemzeti ünnepet követően, hétfőn indul és várhatóan folyamatos lesz a jövőben – húzta alá Csikai József, majd hozzátette még: terveink között szerepel különleges alkalmak esetén, például gyermeknapkor családi belépők kisorsolása az Aquaticum – Mediterrán Élményfürdőbe, vagy iskolakezdéskor tanszervásárlási kiadások csökkentése.

Ágoston Tibor emlékeztetett Vona Gábor korábban meghirdetett jótékonysági felhívására: a mi missziónk igazodik a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének, Vona Gábornak az önkéntességi kezdeményezéséhez is, melynek keretében a debreceni önkormányzati képviselőkön túlmenően pártunk országgyűlési képviselője, Kulcsár Gergely is csatlakozott a családsegítő kezdeményezéshez.

Majd így folytatta: bízunk benne, hogy a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának Családsegítő Missziója jól ismert és eredményes akció lesz. Célunk az, hogy az egyre nehezebb helyzetbe kerülő középosztály alsó és középső részén segíteni tudjunk. Végül ezzel zárta: szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a dolgozni, gyermeket vállalni és boldogulni vágyó magyar családok számára ne a nyugati országokban történő munkavállalás, vagy az esetleges teljes migráció tűnjön az egyetlen megoldásnak, hanem hazánkban találják meg a boldogulás és kellemes életvitel lehetőségét.

Kőszeghy Csanád Ábel azt közölte: tudjuk, hogy ez a gesztus nem fogja fölszámolni a nélkülözést és a szegénységet, de a lehetőségeinkhez és saját anyagi helyzetünkhöz képest igyekszünk segítséget nyújtani és jó példával járni más pártok képviselői számára is.

A jelentkezési formanyomtatvány a Jobbik Debreceni Alapszervezetének Facebook-oldalán, valamint a Szebb Jövő hírportálon (www.szebbjovo.hu) is elérhető lesz. Az aktuális hét nyertese szintén ezen a két felületen lesz megtekinthető, de telefonon és elektronikus levél formájában is értesíteni fogják a szerencséseket.

Kőszeghy-Deczki Anna