Tisztelt Papp László Polgármester Úr!
Tisztelt Városvezetés!

Mindannyian hallhattuk Románia miniszterelnökének új kirohanását, melyben akasztással fenyegette meg határon túli magyar testvéreinket. Nagyon sok olyan politikai témakör, szempont van, amiben nem, vagy csak részben értünk egyet, de kellenek olyan nemzeti minimumok, amikor pártállástól függetlenül egy oldalra kell állni. Ilyen számomra a felfoghatatlan, felháborító és végtelenül primitív román miniszterelnöki nyilatkozat.

Én úgy gondolom, minden olyan esetben, amikor a határon túli magyarságot ilyen erőszakos, sötét múltat idéző fenyegetés éri, egységet mutatva kell kifejezzük tiltakozásunkat, és biztosítanunk kell ebben az esetben székely testvéreinket, hogy az anyaországi magyarság soha nem fogja eltűrni ezt, egyetlen ország kormányfőjének sem. Ezért levelemben most arra kérem Önt és Debrecen városának vezetését, hogy egységes tiltakozásunk jelképeként tűzzék ki a Városháza épületére a székely zászlót.

Bízom abban, hogy kérésem Debrecen városában megállja a helyét, és a kérés teljesítésével városunk vezetői, polgárai egy ilyen lépés kapcsán egységesen fejezhetik ki tiltakozásukat az elszakított területen élő magyar testvéreink ellen irányuló újabb támadás és megfélemlítés ellen.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Keresztesy Gergő

a Jobbik Debreceni Alapszervezetének elnöke