Keresztesy Gergő, a Jobbik debreceni elnöke olyan lakossági megkereséseket kapott, amelyek bizonyos külterületekre közlekedő autóbuszjáratokkal voltak kapcsolatosak. Ezért levélben fordult a közlekedési vállalat vezetőségéhez, hogy továbbítsa az emberek kérdéseit, illetve kéréseit. A levél elküldése több mint egy hónapja történt, válasz azóta sem érkezett a DKV részéről. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a levelet:

Tárgy: Lakossági megkeresés

Tisztelt DKV Zrt!

A Kondoroskert és a Bayk András kert lakosságával való kapcsolattartásom során azt tapasztaltam, hogy megnövekedett lakossági igény mutatkozik a 37-es, valamint a 45-ös számú buszjárat menetrendjének összehangolására, illetve módosítására. Mind a hozzám érkező megkeresések, mind a Jobbik által szervezett lakossági fórumok során ilyen kérések merültek fel, amelyeket most közvetítek Önök felé.

A 45-ös buszjárat útvonalának minimális módosításával kielégíthető lenne a lakosok minden igénye. Nehezményezik, hogy aki a 45-ös helyi járatú autóbuszokon szeretne utazni, annak egészen a Vámospércsi úti buszfordulóig kell gyalogolnia, sok esetben akár kisgyermekeivel, sajnos elkerülhetetlenül balesetveszélyesen, ugyanis át kell kelniük az úttesten csúcsidőben is a Kondoroskert utca – Felsőpércsi út kereszteződésében.

Az említett buszjáratok útvonalának módosítására vonatkozó kérésük azt jelentené, hogy csúcsidőben kiemelt járatok a Kéknyelű utcai buszfordulóig közlekedjenek. A 37-es buszjárat menetidejét megvizsgálva, szemmel láthatóan nagymértékű menetidő változást az említett járatoknak a módosítás nem okozna. A Vámospércsi úti buszfordulótól a Kéknyelű utcai buszfordulóig a 37-es buszjárat esetében minden megállót érintve 3 perc. Ez a plusz útvonal oda-vissza összesen 6 perces menetidő-változást okozna, ellenben nagyban hozzájárulna az ott élő családok, idős emberek komfortosabb utazási lehetőségeihez, illetve biztonságosabb közlekedéséhez. Azt hiszem, abban egyetérthetünk a DKV Zrt. vezetőségével, hogy az utasok biztonsága az egyik legfontosabb szempont. Természetesen a DKV Zrt. nem felelős az utasok biztonságáért abban a tekintetben, ki milyen módon közelíti meg a kijelölt helyi buszmegállókat, de ha egy egyszerű lépéssel Önök ilyen mértékben hozzájárulhatnak ehhez kérem, a fenti kérést vizsgálják meg, és tegyenek lépéseket.

A másik nem elhanyagolható szempont, hogy az adott csúcsidőben történő módosítások az utasok kényelmét szolgálják. Az említett reggeli, illetve délutáni csúcsidőben a Kéknyelű utca irányában, illetve vissza a város felé az itt élő emberek számára már 25-30 percenként elérhető lenne egy adott menetrend szerinti buszjárat.

Közeledik a tél, ezzel a balesetveszély a Kondoroskert utca-Vámospércsi út kereszteződésében csak fokozódik. Kérem a fent említett lakossági igény minél hamarabbi kivizsgálását, és szíves együttműködésüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Keresztesy Gergő
a Jobbik debreceni elnöke

2017. november 5.

(Természetesen amennyiben válasz érkezik, cikkünket frissíteni fogjuk. A szerk.)

címlapfotó forrása: dkv.hu