Varga Zoltán Péter, az ellenzéki párt dunakeszi képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szervezet 1,7 milliárd forintot kezelt, beszámolóit azonban nem lehet megismerni. Közérdekű adatigénylést nyújtottak be hozzá, de ismeretlen címzettre hivatkozva visszakapták levelüket, az önkormányzat pedig elmondása szerint nem adott érdemi tájékoztatást.
Utóbbi miatt a Jobbik közérdekű adattal visszaélés miatt feljelentést tett, az ügyészség pedig elrendelte a nyomozást – fejtette ki a képviselő.
Szóvá tette, hogy a közalapítvány a bíróság felé sem tett eleget beszámolási kötelezettségének, adószámát pedig felfüggesztették.
Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője elmondta: a közalapítványon keresztül 400 millió forint tűnt el útépítési beruházásokon keresztül amiatt, hogy az adótörvényt kijátszva visszaigényelte az áfát, majd azzal nem számolt el az önkormányzat felé. Arra kérte Tállai Andrást, a nemzetgazdasági tárca államtitkárát, hogy tárja fel az ügyet.
(MTI)