Nem ismeretlenek számunkra azok a rágalmak, amelyek a mai Népszabadságban jelentek meg. Egy korábbi önkormányzati képviselő – aki ellen már több feljelentés is született a közelmúltban – sértettségből vezérelve folyamatosan támadja a Jobbik helyi prominenseit.

Ahogy korábban, úgy ezután sem vagyunk hajlandóak mások magánéletével foglalkozni, így az ominózus hangfelvételt sem szeretnénk kommentálni. Annyi azonban kijelenthető: a debreceni Jobbiknak semmi köze nincs a hangfelvétel készítéséhez, továbbá a felvételen sem hallható debreceni jobbikos. Az pedig, hogy tényként állítják be, hogy politikusaink ezt a felvételt egy tagtársunkkal szembeni zsarolásra használják, büntetőjogi kategóriába sorolandó. A Népszabadság cikkének többi „tényközlése” sem állja meg a helyét, hiszen a bíróság távolról sem azt állapította meg önkormányzati képviselőnkről, amit az újságíró állít.

Ezért a sajtó helyreigazításon túl feljelentést is teszünk a cikk írójával szemben, és a későbbiekben mindenki ellen jogi lépéseket foganatosítunk, akik tényként állítják be ezeket a légből kapott hazugságokat.

Kulcsár Gergely
a Jobbik országgyűlési képviselője