A Jobbik az ügyészséghez fordul, mert azt valószínűsíti, hogy a július végi Izrael-párti szimpátiatüntetésen elhangzottak büntetőjogi tényállást merítenek ki.

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerdai közleményében azt írta: megdöbbenéssel fogadták a rendezvényen elhangzottakat. “Míg a civilizált világ, az európai és keresztény elveket valló emberek a békéért imádkoznak, a további vérontás megszüntetéséért küzdenek, addig a milliárdos állami támogatásból működő szervezetek háborús propagandával uszítanak” – értékelt a jobbikos politikus. Szerinte “a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete szónokai az igazságot elferdítve és az áldozatok számára vonatkozó tényeket elhazudva” nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, illetve a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszítanak.

Hegedűs Lorántné a szimpátiatüntetésen elhangzottak tartalmi vizsgálatára kéri az ügyészséget és azt várja, hogy tegye meg a szükséges lépéseket.

A párt ismét felszólította a hazai diplomáciát, hogy az értelmetlen erőszak miatt szakítsa meg a kapcsolatot Izraellel és vizsgálja felül a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat.

A Mazsihisz és a Hit Gyülekezete július 27-én tartott rendezvényt Békés demonstráció Izraelért címmel a budapesti Dohány utcai zsinagógában.

(MTI)