Vágó Sebestyén, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a múlt héten hozzájutott egy olyan dokumentumhoz, amelyet a postai hivatalvezetőknek küldtek; e szerint a sima levélként érkező küldeményeket elsőbbségiként kell kezelniük a posta munkatársainak.
Ez felveti a hivatali visszaélés és a sikkasztás gyanúját is – tette hozzá, jelezve: különbség van a sima és az elsőbbségi levél feladási költsége között. Kérdésre közölte: 100 ezer válaszlevél esetében több millió forinttal számolnak.
A jobbikos politikus szóvá tette a postai dolgozók túlterheltségét is, szerinte halomban állnak a kézbesítetlen levelek a budaörsi logisztikai központban, a dolgozók fizetése pedig méltánytalan, miközben szakemberhiány van a területen. Kifogásolta azt is, hogy a posta nemcsak hivatását végzi, hanem egyebek mellett befektetések, biztosítások, sorsjegyek értékesítését is.
Vágó Sebestyén a posta helyzetével kapcsolatban szándékosságot feltételezett, szerinte a kormányhoz köthető magánérdekek akarják rátenni a kezüket a közszolgáltatásra.
A politikust kérdezték a Jobbik legújabb plakátkampányának költségeiről is. Azt felelte, hamarosan nyilvánosságra hozzák azokat az adatokat, amelyek nem sértenek üzleti titkot.
(MTI)