Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Jobbik “összevissza beszél” a plakátok számáról és arról, hogy mennyi ideig bérelte a felületeket. Vona Gábor 2500 plakátról beszélt, de akár ezerrel is több lehet ennél – mondta. Hozzátette: a pártelnök áprilisban azt nyilatkozta, hogy egy hónapra bérelték a plakáthelyeket, ehhez képest ma még ugyanúgy láthatók a plakátok mindenhol.
A KDNP-s politikus kitért rá: sajtóértesülések szerint a NAV nyomozást indított Simicska Lajos plakátcégeinél, amelyek felületet adnak a Jobbik kampányához. A hírek szerint költségvetési csalás gyanúja merült fel, mert lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallottak be annál, mint amennyit a Jobbik rendelkezésére bocsátottak – közölte.
Jakab Péter közleményében azt írta: “a fideszes lakájmédia látványos találgatásba kezdett”, vajon mennyi plakáthelyet bérelt a Jobbik, hogy eljuttassa a választókhoz antikorrupciós üzeneteit.
Bár eddig is közöltük a konkrét számokat, “hogy ne kelljen keresgélni, esetleg hazugságokat kitalálni, ismét megtesszük”: áprilisban 2468, májusban 2322, júniusban 2224 felületet béreltünk – magyarázta.
A szóvivő kiemelte: a szerződő cégek adóbevallásaira nincs rálátásuk, “de azt minden hozzáértő tudja”, hogy a magyar adórendszerben nincs rendszeresítve olyan bevallás, amely egy reklámcég esetében az értékesített plakáthelyek “vagy egy pékség esetében az eladott zsömlék számát tartalmazná”.
(MTI)