A Jobbik Ifjúsági Tagozata sajnálattal tapasztalja, hogy nagyon sok embernek a nemzeti ünnepnapok már csak egy szabadnapot jelentenek, sokan nem is tudják, hogy mit ünnepelünk ilyenkor. Különösen elszomorít minket az, ha egy fiatal nincs tisztában történelmünkkel, és azokkal az eseményekkel, amikre méltán büszkék lehetünk, és amelyekből erőt meríthetünk küzdelmeink során.  Ezen szeretnénk változtatni, és minél több ember figyelmét ráirányítani arra, hogy március 15-én emlékezzünk meg közösen azokról a hősökről, akik 1848-49-ben a hazájukért áldozták fel az életüket.

Mára hagyománnyá vált, és szerves részét képezi a Jobbik IT tevékenységi körének az országos kokárdaosztási akció a március 15-i nemzeti ünnepünket megelőző napokban. Sajnálatos, hogy egyre kevesebb ember érzi fontosnak, hogy március 15-én viselje ezt a szimbólumot, holott ez egy fontos összekötő elem lehet a mai, szétaprózódott magyar társadalomban.

Egyik lépése tehát az ünnep fontosságának és méltóságának visszaállítása érdekében az lehet, hogy minél több ember tegye ki a kokárdát, ezért kezdtük mi is el ezt a missziót. Debrecenben március 13-án és 14-én, a Piac utcai Alexandra Könyvesház előtt, valamint a Csapó utca és Piac utca sarkán fogunk kokárdákat osztogatni a járókelőknek egy-egy szórólap kíséretében.

Jobbik Ifjúsági Tagozata
Hajdú-Bihar megye