Szeptember 13-án került megrendezésre az I. Hajdú-Bihar megyei Jobbik IT találkozó. Mivel tagtársaink között sok a friss ember, akik még nem vettek részt komolyabb jobbikos rendezvényen, ezért szerettük volna, ha ez az első alkalom felépítését tekintve egy kicsit közelebb hozza őket a párthoz és annak ideológiai irányvonalához.

IT-találkozó Debrecenben

IT-találkozó Debrecenben

Elsőként Bús Árpád Zsolt a Jobbik IT alelnöke köszöntette a megye különböző pontjáról összegyűlt fiatalokat, és biztatta őket arra, hogy vegyék ki részüket minél jobban az Ifjúsági Tagozat munkájából.

Szerettük volna, ha a találkozón az aktuálpolitikáról is esik szó. Napjaink legégetőbb témája az illegális bevándorlás, ezért Herpergel Róbertet, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselőjét kértük fel, hogy tartson előadást szakterületének számító témából. Egy bő órán keresztül mesélt nekünk Robi a debreceni menekülttáborral kapcsolatos élményeiről, beszélt a migráció súlyos következményeiről és hívta fel figyelmünk annak minél erőteljesebb megakadályozására.

Végül pedig ’56-os hősünk, a Jobbik volt alelnöke, Murányi Levente tisztelt meg minket a jelenlétével. A Jobbik talán legemblematikusabb alakja, aki eddigi életpályájával igazi példakép lehet minden magyar fiatal számára. Hozzánk intézett szavaiban mesélt arról, hogy fiatal kora ellenére miként élte meg aktívan a forradalmat, és ahogy azt annak idején a Jobbik alakuló ülésén Pongrácz Gergely, a Korvin köz főparancsnoka tette, most a beszéde során Murányi Levente a mi vállunkra helyezte át a nemes terhet, miszerint nekünk kell majd a jövőben megvédenünk hazánkat.

Murányi Levente a fiatalok körében

Murányi Levente a fiatalok körében

Az előadások után „Az év IT-se” cím került kiosztásra, amelyet Faragó Viktória kapott. A nap későbbi részében kötetlen beszélgetéssel zártuk első összejövetelünket, ami kellő lökést adott számunkra ahhoz, hogy továbbra is kellő elánnal segítsük a Jobbikot a hazánk megmentéséért vívott harcában.

Molnár Gábor
Hajdú-Bihar megyei Jobbik IT elnök