A Jobbik továbbra sem szeretne részt venni semmiféle politikai sárdobálásban – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Keresztesy Gergő, a nemzeti párt debreceni önkormányzati képviselőjelöltje, aki nyilvános vitára hívta ki Türk László fideszes jelöltet.


Keresztesy emlékeztetett rá, hogy a napokban Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője hazug és megtévesztő kampányolással vádolta meg a Jobbikot, amiért a kertségek beépíthetőségének növelése érdekében gyűjt aláírásokat Debrecen 6. számú önkormányzati választókerületében.

A Jobbik jelöltje értetlenségét fejezte ki nemcsak emiatt, de azért is, mert Pósán László egyéb jogszabályokhoz kötötte a beépíthetőség növelését, és a lakosság együttműködését is hiányolta.

A lakosság rendkívül nyitottnak mutatkozik ebben a kérdésben – hivatkozott körzetbejárási tapasztalataira Keresztesy Gergő, hozzátéve: a jogszabályi lehetőségek pedig már tavaly óta adottak, hiszen a Kormány a 156/2016. (VI. 13.) kormányrendelettel kifejezetten azért módosította az országos településrendezési és építési követelmények szabályait, hogy megoldja a korábbi un. zártkerti telkekre életvitelszerűen kiköltözők problémáját, nevezetesen, hogy a korábban e telkeken megengedett legfeljebb 30 m2-es gazdasági épületet az igényeiknek megfelelő nagyságú lakóépületté bővíthessék, valamint élni tudjanak az új “CSOK” adta lehetőséggel.

Keresztesy Gergő leszögezte, hogy nem a sajtóban való egymásnak üzengetést tartja a járható útnak, ezért is hívja ki Türk László fideszes jelöltet egy nyilvános vitára a kérdésben, ahol kifejthetik a kertségek beépíthetőségével kapcsolatos álláspontjukat a felek, így azokat a lakosság is megismerheti.

A Jobbik jelöltje reményét fejezte ki, hogy a hamarosan létrejövő vitán Türk László majd “elengedi Pósán László kezét”, és egyedül is kiáll a választókerületben lakók érdekeiért. Ellenkező esetben hogyan lenne elvárható tőle, hogy a megválasztása esetén akár a városvezetéssel is szembe menve a helyben lakó polgárok érdekeit képviselje? – tette fel a kérdést a jobbikos jelölt.

Újságírói kérdésre válaszolva Keresztesy Gergő leszögezte, hogy természetesen a fenti témán túl hajlandó bármilyen egyéb témában is nyilvános vitát folytatni, amely témák a választókerület lakóinak problémáit érintik.

szebbjovo.hu