Staudt Gábor közölte: a kormányfőtől arra is választ várnak, hogy ha nem tudott a cikkben szereplő műveletekről, akkor megteszi-e a szükséges lépéseket. Szólt arról is, megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a Jobbik feljelentést tegyen-e az ügyben.
“Olyan országban élünk, (…) amelyben a felcsúti kisvasút addig fog épülni, amíg bárki támadja, miniszterek kezét nem engedi el a miniszterelnök sok esetben, ameddig egy támadás is éri őket” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ez megmutatja Orbán Viktor és a Fidesz elképzelését a világról.
“Addig fogják nyomni a gázt, amíg nem ütköznek” – hasonlította két autó egymással szembeni versengéséhez a nagyobbik kormánypártot. Azt mondta: a Fidesz és a kormányfő hozzászokott ahhoz, hogy akkor sem “rántják el a kormányt”, ha az ő autójuk is teljesen összetörik.
Staudt Gábor szerint ezzel a mentalitással a Fidesz és Orbán Viktor idővel önmagát fogja roncsolni.
Az ellenzéki politikus szerint felmerül a kérdés, hogy miről tudhat és miről nem a kormányfő, amikor Fidesz-vezetőkhöz köthető gyanús ügyek fogalmazódnak meg a média, illetve az ellenzék részéről. Majd azt is kérdésként vetette fel, hogy Orbán Viktor tudta nélkül történhet-e bármi ma Magyarországon.
Ha történhet, akkor valamit nagyon nem ért Orbán Viktor, nem jutnak el hozzá az információk, ha viszont tud róla és nem tesz semmit, akkor “ő is bűnrészes” – jelentette ki.
Idézve több részt az Index pénteki, Rogán Antallal kapcsolatos cikkéből, azt mondta: az oknyomozó írás elképesztő és súlyos állításokat tartalmaz, amelyeket szerinte ki kell vizsgálni, és a kormánynak tisztáznia kell azokat.
Utalva a cikkhez mellékelt videókra, azt mondta: ahogy a helikopter-ügyben, itt is “a képek nyilvánosságra kerülésével a memória felfrissül”, mert bár korábban csak azt állította a Kabinetiroda, hogy Rogán Antal ugyanúgy ismerte a cikkben szereplő volt önkormányzati képviselőt, mint a többi képviselőt, a cikk megjelenését követően már úgy nyilatkoztak, nem látnak problémát abban, ha Rogán Antal egy régi ismerőshöz időnként felugrik egy kávéra.
A Kabinetirodának azt az állítását, miszerint a cikkhez mellékelt videók tanúsága szerint a portál videósa szinte mindegyik ilyen magánprogramon jelen volt és ez felveti a tiltott megfigyelés gyanúját, Staudt Gábor azt mondta: ezzel szemben a Fidesz szerint az rendben van, ha Vona Gábor pártelnök iskolába viszi a gyerekét és közben olasz paparazzik fotózzák.
Staudt Gábor szerint a Fidesz egész rendszere “bűzlik a visszaélésektől”, tiszta viszonyokat csak kormányváltás teremthet.
(MTI)