A Jobbik érdemi nyomozásokat követel az elmúlt 25 év korrupciós ügyeiben, és a gazdasági bűncselekményekkel összefüggő titkosítások feloldását kéri.

Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: támogatják a civil korrupcióellenes szövetség létrejöttét és munkáját, mert szerinte jelenleg korrupcióban dőzsölnek a felszámolásra hivatott szervek.

Utalt arra, hogy egy “bűnbánó táskahordó” nyilatkozata szerint jelentősen túlárazott beruházások – köztük közlekedési infrastruktúra-fejlesztések – segítik az MSZP és a Fidesz működését. Nyilvánvalónak nevezte, hogy Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét “egykori elvtársai” segítették ki több mint 100 millió forinttal, és a politikus vélhetően nem saját pénzét kezelte, hanem az MSZP illegális pártkasszáját.

Kifogásolta azt is, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester szabadon járhat-kelhet, “vizelhet is a bokrokba közterületen”, semmilyen büntetés nem éri. Hozzátette: emellett a kormány az állambiztonsági múlt feltárásával is adós.

(MTI)