Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, Mészáros Lőrinc, “Orbán Viktor polihisztora”érdekeltsége a Közbeszerzési Hatóság adatai szerint augusztusban közel négyszázmillió forintot, két héttel ezelőtt közel hétszázmillió forintot, most pedig 1,7 milliárd forintot kapott “az adófizetők pénzéből” üzemépítésre. Mészáros Lőrinc nagyjából 2,8 milliárd forintért terjeszkedik és “habzsolja Tokaj-Hegyalja javait” – fogalmazott.
Jakab Péter szerint közben a helyi gazdák a túlélésért küzdenek, köszönhetően annak, hogy a legnagyobb állami felvásároló kivérezteti őket, nem vásárolja fel a termést.
A szóvivő szerint lehet, hogy tönkre akarják tenni az ottani gazdákat, hogy aztán minden Mészáros Lőrincé lehessen.
Jakab Péter elképzelhetőnek nevezte, hogy Mészáros Lőrinc idei vagyongyarapodása a tavalyit is meg fogja haladni, ami nem kis teljesítmény. Elmondta, Mészáros Lőrinc vagyona tavaly 100 milliárd forinttal nőtt, ami azt jelenti, hogy naponta 274 millió forinttal lett gazdagabb.
A Jobbik szóvivője közölte, ha a nép úgy dönt, hogy jövőre a kormányváltó erőre, a Jobbikra szavaz, akkor “Mészáros Lőrincnek ez lesz az utolsó jó éve”. Ha a Jobbik kormányra kerül, elkezdik az elszámoltatást: azoktól, akik törvénytelenül tettek szert vagyonukra, elkobozzák azt. Azokra pedig, akik “a legalizált korrupció” révén szereztek jelentős vagyont, oligarchaadót vetnek ki – részletezte.
(MTI)