Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Jobbik a múlt héten kezdeményezte egy ilyen testület létrehozását, és az MSZP illetve az LMP támogatásával be is nyújtották az erről szóló javaslatukat.
A képviselő a sajtóban megjelent híreket idézve azt mondta, hogy három cég, az Arton Capital Kft., a VolDan Investments Ltd. és a HSSDF összesen közel 70 milliárd forintos profitra tett szert a letelepedési kötvények árusításával. Hangsúlyozta, a törvény előírja az átlátható működést, de a három vállalkozás közül egyedül az Arton Capital Kft. van Magyarországon bejegyezve.
Gyöngyösi Márton azt is kijelentette, hogy a VolDan Investments Ltd. liechtensteini strómanokon keresztül üzemel és a hátterében két grúz-izraeli származású üzletember áll, “akik érdekes módon vagy közvetlenül vagy exnejeiken, nejeiken keresztül” kötődnek a “Fidesz-holdudvar három erős emberéhez”, Andy Vajnához, Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz. A két említett üzletember a Gyurcsány-kormányok idején az SZDSZ-hez kötődött – tette hozzá a képviselő.
(MTI)