Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy az épületbe – ahova a Miniszterelnökség költözik majd – 4 milliárd forintért vásárolnak műkincseket, maga a felújítás pedig 14 milliárd forintba kerül. Hozzátette: mindeközben gondokkal küzd az egészségügy és az oktatás.
A jobbikos politikus jelezte: az interneten számos ingyenesen elvihető bútor elérhető. Kérdésre kifejtette, hogy szándékosan sarkít, ez legalább olyan szélsőség, mint a drága berendezések. Mint mondta, az alapelvekkel nem értenek egyet, az “urizálás” távol áll a magyar átlagemberek életmódjától. Egyúttal egy takarót is felmutatott, utalva arra, Orbán Viktor miniszterelnöknek meddig szabadna nyújtózkodnia.
Kepli Lajos közölte azt is, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén nem venné igénybe az épületet, hanem közösségi célra használná.
A politikust kérdezték arról, hogy Köves Slomó rabbi után a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezetői is kritizálták Vona Gábor Hanuka alkalmából küldött köszöntőjét. Azt felelte, ezt egy gesztusnak szánták, a válasz pedig a válaszadót minősíti. Nem gondolja, hogy bocsánatot kellene kérniük, a Jobbik vezetősége soha nem tett zsidókat sértő kijelentéseket – mondta Kepli Lajos.
(MTI)