A Jobbik arra reagált, hogy Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a nap folyamán sajtótájékoztatón azt mondta, a kereszténydemokraták továbbra is választ várnak az ellenzéki párt elnökétől arra, mennyibe került a plakátkampányuk, hol vannak az erről szóló számlák és mekkora támogatást kaptak Simicska Lajos nagyvállalkozótól, mert az ügyben “áfacsalás gyanúja merül fel”.
A Jobbik közleményében felidézte: a napokban éppen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója “tagadta meg”, hogy válaszoljon az alfahir.hu portálnak arra a kérdésre, a Fidesz 2002 és 2016 között mely cégektől hány plakátfelületet bérelt és ezért mennyit fizetett. Úgy folytatták: nem derült ki az sem, Simicska Lajos mennyivel támogatta a “Fidesz-propagandát”. Azt sem lehet tudni – tették hozzá -, hogy a Fidesz szakértői mi alapján becsülik a Jobbik havi kampányköltségét 800 millióra, miközben a Fidelitas kampánya állításuk szerint csak 100 milliót tesz ki.
Hangsúlyozták: a Fidesszel szemben a Jobbik közzétette a szerződő cégek neveit és a kihelyezett plakátok számát, valamint a költségekről is mindent az Állami Számvevőszék rendelkezésére bocsát egy esetleges vizsgálatnál. Közölték, annyit kérnek Hollik Istvántól: a vizsgálatról “ne a fideszes pártmédiából” értesüljenek, hanem hivatalos úton, ahogy “az egy jogállamhoz illő”.
(MTI)