Mentőövet dobunk a magukat nemzetinek valló kormánypártoknak, ha már sikerült az előző Alaptörvény-módosítást elhibázniuk, mert a kapzsiságuk és anyagi haszonszerzésüket előtérbe helyezve feláldozták a nemzet védelmét a kötvény-biznisz oltárán – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője.

Herpergel Róbert

Herpergel Róbert

A politikus emlékeztetett: hétfőn nyújtotta be a Jobbik az Alaptörvény-módosítására irányuló javaslatát, mely egy kiegészítéstől eltekintve teljes mértékben megegyezik mind az Orbán Viktor által benyújtottal, mind az ötpárti egyeztetésen elfogadottal. Hozzátette: egyetlen mondattal egészítette ki a valóban nemzeti párt, melynek lényege, hogy a letelepedési jog ellenérték megfizetése fejében nem szerezhető meg, tehát pénzért Magyarországra senki sem vásárolhatja be magát.

Herpergel Róbert elmondta: a kormány elherdált több mint 20 milliárd forintot népszavazásra, amit még csak sikerre sem tudott vinni. Úgy véli: hatalmas pénzeket tesznek zsebre a kötvény-bizniszből, ami miatt elbuktatták a saját Alaptörvény-módosításukat. Kiemelte: Terry Blacket és Zuschlag Jánost nevezték ki szócsövüknek, a Habony-média pedig elmebeteg hazugságokat terjeszt a Jobbikról, amivel félóránként felsül az emberek előtt, és a bíróságokon is ez a sors vár rájuk.

A bizniszpárt országgyűlési képviselője, Pósán László korábban elég nagy mellénnyel követelte, hogy valljon színt a debreceni Jobbik, most azonban mi szólítjuk fel őt és csapatát, hogy ne Terry Black háta mögül vigyorogjanak, hanem az ország érdekeit tartsák szem előtt – hangsúlyozta a képviselő. Legyen vége a most zajló politikai opportunizmusnak, támogassák a Jobbik javaslatát, és végre legyen százszázalékos védelem alatt Magyarország – húzta alá.

Ha ezt az előterjesztést megvétózzák, azt semmilyen ésszerű indokkal nem fogják tudni megmagyarázni a lakosságnak, helyette bekerülnek a történelemkönyvekbe, mint a legnagyobb vesztesek, akik két Alaptörvény-módosítással sem voltak képesek megvédeni az országot – zárta végül.

szebbjovo.hu