Varga-Damm Andrea azt mondta, hogy a kormánypártok és a kormány a nyugdíjasokat választási “automatáknak” tekintik, akikről azt gondolják, hogy egy-egy tízezer forintos utalvány miatt majd több szavazatot adnak le rájuk. Ha az érintettek az emberi méltósághoz illeszkedő, a megélhetést valóban biztosító nyugdíjat kapnának, akkor nem kellene prémiumokat és különböző utalványokat adni nekik – jelentette ki.
A képviselőjelölt azt mondta: szeretnék, ha a nyugdíjasok létrehoznának egy alulról szerveződő szakmai grémiumot, amelynek a Jobbik ezután minden kérdésben ki tudná kérni az álláspontját. A ma ismert, a “kormány által befolyásolt” nyugdíjas szervezetek gyakorlatilag “operettközösségek” – fogalmazott.
Kiemelte, jelenleg 850 ezren kapnak a megélhetéshez szükségesnél kevesebb nyugdíjat, miközben a nyugdíjas szegénység szinte súlyosabb probléma, mint a dolgozói.
Varga-Damm Andrea azzal folytatta, hogy az elmúlt hét év törvénykezési “cunamija” és a bonyolulttá tett közigazgatás a nyugdíjas és idős társadalomra rótta a legnagyobb terheket. Elbizonytalanította őket, gyakorlatilag fogalmuk sincs, hogy hogyan intézhetnék az ügyeiket, ezért a Jobbik biztosítaná, hogy a jelenleg kötelező elektronikus eljárásokat papíron is le lehessen folytatni – mondta.
(MTI)