Farkas Gergely jobbikos parlamenti képviselő, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a kormánynak nincs ifjúságpolitikája, ezért csak rögtönzött, sokszor nem megfelelő válaszok születnek a fiatalokat érintő kérdésekben.
Kiemelte, a Jobbik kormányra kerülése esetén lehetővé tennék, hogy minél többen tanulhassanak teljesen ingyenesen. Emellett rendeznék a tíz éve változatlan mértékű hallgatói ösztöndíjakat, szélesítenék a diákhitel elengedésének lehetőségeit, és kollégiumépítési programot hirdetnének az irreálisan magas albérletárakra reagálva.
A Jobbik a fiatalok itthon maradása, illetve hazatérése érdekében tovább folytatná az európai bérunióért folytatott harcát, hogy a magyarországi bérek is felzárkózzanak a nyugat-európaiakhoz – mondta Farkas Gergely. Hozzátette: állami bérlakásépítési programot is indítanának 100 milliárd forintos keretből és a jelenleginél nagyobb mértékben támogatnák a fiatalok vállalkozókat.
Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy a Jobbik megalkotna egy ifjúsági törvényt, amely egyebek mellett megerősítené a Nemzeti Ifjúsági Tanácsot és a középiskolai diákönkormányzatokat.
(MTI)