Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján bírálta az ezzel kapcsolatos törvénymódosító javaslatot, amelyet fideszes és szocialista politikusok jegyeznek. Szerinte az indítvány “mutyiszagú”, ugyanis az MSZP-s Bárándy Gergely édesapja, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter a kamara etikai bizottságának elnöke.
Időközben az MSZP közölte, hogy visszavonja támogatását az indítványhoz.
Szólt arról, hogy a belvárosi ingatlant 2013-ben 3,1 milliárd forint uniós forrásból újították fel, s ma 5 milliárdot ér. A benne található vadászati múzeum üzemeltetése évente 240 millió forint és 2020-ig fenn kell tartani – ismertette a politikus, aki felvetette, hogy vajon mit szólnak ehhez a vadászok.
Sneider Tamás azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy a kamara strómanként működik és később bárkinek eladhatja az ingatlant, amely szállodásnak is alkalmas. Megjegyezte azt is, hogy pár kilométerre onnan, Erdőteleken 2 milliárd forintért újítanak fel egy kastélyt. Ezzel kapcsolatban arra vár választ, hogy azt kinek készítik elő.
A Jobbik alelnökét kérdezték a mások mellett a két fiát is érintő nyomozásról is, amely azért indult, mert a Heves megyei Szúcs egyik cigány család feljelentést tett, mondván, a Betyársereg tagjai zaklatják őket. Ezt kabátlopási ügynek minősítette, mint mondta, bármikor bele lehet keverni bármibe, a gyanúsítás megalapozatlan volt, az eljárást megszüntették.
Megkérdezték arról is, hogy a Magyar Nemzet szerint a készülő új, a büntetőeljárásról szóló törvényben újraszabályoznák a titkos információgyűjtés szabályait, e szerint például már gyanú sem lenne szükséges a lehallgatáshoz. Sneider Tamás ezt egy orwelli elképzelésnek nevezte és szerinte a kormány mindent megtesz, hogy a hatalmát bebiztosítsa és visszaéljen vele. Hozzátette: a sajtóból értesült a tervezetről, a részleteket kell majd látni.
Faggatták arról is, hogy miért nem állított jelöltek a Jobbik a zuglói időközi önkormányzati képviselő-választásra. Azt válaszolta, hogy nem tartják fontosnak, hogy mindenhol ott legyenek. Az energiaforrásaikat olyan körzetre fordítják, ahol nagyobb eséllyel érnek el jobb eredményt vagy győzelmet – magyarázta.
(MTI)