Mint a Debrecen Városi Televízió Kft, Debrecen város közgyűlése által megválasztott felügyelő bizottsági tag, a tegnapi napon e-mailben kerestem meg Dr. Szabó József gazdasági igazgatót, hogy a DTV Kft-t és munkatársait érintő, új-zélandi utazással kapcsolatos hírek miatt FB-ellenőrzést szeretnék végezni társaságuknál.

Dr. Szabó József ma délelőtt fogadott a DTV Kft–nél, és rendelkezésemre bocsátotta a kért dokumentumokat, melyeket ellenőriztem.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy Széles Tamás igazgató 2014. december 9-ig szabadságát tölti, jelenleg nem tartózkodik munkahelyén – erről szabályosan kiállított dokumentumot mutattak be -, illetve az is, hogy a külföldi utak nyilvántartásában nem szerepel Ausztrália és környéke sem 2014. januártól a mai napig – ezt pedig a cég számviteli és adótörvényeknek megfelelő kivonattal és saját nyilvántartással igazolták.

Dr. Szabó József kérésemre nyilatkozott arról is, hogy semmilyen, a DTV Kft. tulajdonát képző felszerelés nem hiányzik tőlük, abból senki nem vitt semmit, sehova.

Tudomása szerint Széles Tamás igazgató a Mozgóképkultúráért Alapítvány megbízottjaként forgat külföldön, ahova felszerelést nem is vitt, a helyszínen bérli.

A fentiekre tekintettel megállapítható, hogy a DTV Kft-nek semmi köze nem volt – a korábbi sajtónyilatkozatokban elhangzottak szerint – Debrecen város volt polgármesterének új-zélandi útjához.

Tisztelettel:
Debreceni Andrea
FB tag
Debrecen, 2014. november 27.