Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy 2010-es videó tanúsága szerint a “titkos kampánycsapat” tagja az euróhamisítási botrányba keveredett Veress Áron is. A jobbikos politikus szerint a pártigazgatónak és a Fidesznek választ kell adnia, hogy milyen feladatot látott el Veress Áron a csapatban, milyen listákat kezelt, milyen fizetséget kapott és milyen valutában.
A 444.hu cikkére hivatkozva kitért arra, hogy a beszervezett csapat tagjait zsarolták, hogy ne szivárogtassanak, s nemcsak a pártot támogatók, hanem az azt elutasítók adatait is rögzítették.
Novák Előd jelezte: tart attól, hogy ezen nyilvántartásokat pályázatok elbírálásakor, csoportos létszámleépítéseknél is felhasználták. Kijelentette: a Jobbik elutasítja a politikai és egyéb diszkriminációt.
Az ellenzéki politikus egyúttal bírálta, hogy a hírek szerint a kampánycsapat tagjai más pártok színeiben is feltűntek, s fedőnevek alapján, készpénzben kaptak fizetést. Novák Előd szerint a Szabad Európa Csapat – amelyet szintén csak fedőnévnek tartott – nem más, mint egy “titkos és törvénytelen, Kubatov-listákat üzemeltető és összeállító szabadcsapat”, s ezt a “bűnszervezetet” fel kell tárni.
(MTI)