A Jobbik csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a kereszténydemokrata Hollik István a kormánypártok véleményét ismertetve sajtótájékoztatón kifejtette, sajtóhírek szerint “hosszú hárítás és hazudozás után” Ózd jobbikos polgármestere lemondott több, különböző jogcímen felvett tiszteletdíjáról. Hollik István úgy értékelt: a jobbikos városvezető beismerte a korrupciót és azt, hogy visszaélt a hatalmával. A Fidesz és a KDNP arra szólítja fel Janiczak Dávidot, illetve a Jobbikot, hogy fizesse vissza “a tisztességtelenül felvett pénzeket”.
A Jobbik közleményében azt írta: a félmilliós fizetéseket “elfelejtő”, majd “suttyomban vagyonnyilatkozatokat javítgató” Fidesznek magán kellene kezdeni az elszámoltatást. Így felelősségre kellene vonnia például Ózd korábbi, fideszes polgármesterét, aki “négy helyről több mint egymillió forint fizetést vett fel, de ez a Fideszt nem zavarta”.
Úgy fogalmaztak: ezek után “nem csoda”, hogy Ózd kétharmados többséggel választotta meg a jobbikos polgármestert. Hozzátették: azóta stabil a város pénzügyi háttere, csökkentek az önkormányzatnak nem fizető bérlők tartozásai.
(MTI)