Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy sajtóhírek szerint a fideszes Rogán Antal és Németh Szilárd múlt heti lakossági fórumát a Készenléti Rendőrség mellett egy olyan biztonsági cég biztosította, amelynek vezetőjével szemben régóta titkos információgyűjtés folyt és számtalan bűncselekménnyel hozható kapcsolatba.
Felvetette azt is, hogy miért volt szükség a rendőrség mellett egy másik szervezet bevonására, amely éppen előbbi látókörében áll. A jobbikos politikus arra is választ vár, hogy ki és milyen pénzből fizette a céget.
Mirkóczki Ádám menetrendszerűnek nevezte, hogy kormánypárti rendezvényeken felbukkannak olyan, “minimum kétes figurák, akik nem biztos, hogy a törvényesség talaján állnak”. Az ilyen esetek aggasztóak – értékelt, hozzátéve: a nemzetbiztonsági bizottságnak külön napirendként kell foglalkoznia az üggyel.
Azt javasolta, hogy a testület előtt számoljon be a helyzetről a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az ügyészség és az Alkotmányvédelmi Hivatal.
A Jobbik szóvivője szerint ha a Fidesz nem támogatja a napirendi pont tárgyalását, akkor burkoltan elismeri a kapcsolat létét.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda már kedden közleményt adott kiamelyben azt írták, hogy a tárcát vezető Rogán Antal soha nem alkalmazott sem biztonsági szolgálatot, sem testőrt. A csepeli nemzeti konzultációs fórumra is mindössze ketten kísérték el: sofőrje és személyi titkára. Rogán Antal az eseményen meghívott vendégként vett részt, minden egyéb a rendezvény szervezőinek döntése volt – írták.
(MTI)