A Jobbik Debreceni Ifjúsági Tagozat a karácsony valódi üzenetére kívánja felhívni a figyelmet, s azt szeretnénk, ha karácsony mindnyájunk számára szent ünnep lenne, amely nem csupán az ajándékozásról szól.

Gyakran tapasztalhatjuk, hogy eltorzul a karácsony lényege, mert a felszínesség és a fogyasztás határozza meg. A Jobbik IT Egyházügyi Kabinetje országos méretű kezdeményezésének célja, hogy keresztény párt ifjúsági szervezeteként megvilágítsuk az ünnep eredeti értelmét: a karácsony Jézus Krisztus születésének ünnepe. Jézus születését ünnepelve alkalom nyílik arra, hogy újra felfedezzük a család értékét és az összetartozás élményét; hogy éljünk a szeretet ajándékával, békét és örömet teremtsünk szeretteink körében, hogy ezáltal váljék otthonunk betlehemi jászollá. Innen érthetjük meg, hogy karácsony lényege nem valami, hanem Valaki.

Mindezt megfogalmazva, az Egyházügyi Kabinet által kezdeményezett kampányakció során, (szaloncukor kíséretében) képeskártyát ajándékozunk személyesen a nagyobb köztereken, főbb közlekedési csomópontokon és forgalmasabb tereken megforduló embereknek, ezáltal igyekezve felhívni a figyelmet karácsony valódi üzenetére, és kívánva egyúttal valóban áldott és boldog karácsonyt minden embernek. A kampányakciót emellett online felületen is folytatjuk, ahol a http://jobbikit.hu/karacsonyvalodiuzenete oldalon lehetőség nyílik az érdeklődőknek a karácsonnyal kapcsolatos szokások, hagyományok megismerésére, betekintést nyerhetünk a karácsony részletesebb, mélyebb kifejtésére, művészetbeli, irodalmi és zenebeli megjelenésére.

Kassay Boglárka
elnök
Jobbik Debreceni Ifjúsági Tagozat