A rendezvényt megnyitó Kulcsár Gergely emlékeztetett: Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon a szovjet hatóságok teljes mértékben jogellenesen, a képviselői mentelmi jog ellenére letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták, ahol nyolc évet töltött fogságban, először a Gulagon, majd 1951-től az Állambiztonsági Minisztérium moszkvai központi börtönében.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője

A Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a kisgazda politikus letartóztatása és fogva tartása az első lépés volt azon az úton, amelynek során a kommunista párt kiiktatta az ellenszegülőket, és így haladt a totális egypárti diktatúra kiépítése felé.

Kulcsár Gergely kijelentette, hogy amennyiben a 2018-as parlamenti választások után Jobbik-kormány alakul, akkor az első lépés az elszámoltatás lesz, amelynek során nemcsak az Orbán-kormányoknak, de a Medgyessy, a Gyurcsány és a Bajnai vezette kormányoknak is felelniük kell a nemzeti vagyon szétlopásáért.

Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat megyei elnöke szerint a néppárti Jobbik elindult egy nagyon nehéz úton, de a lehető legjobb úton. “Mikor volt Magyarországon könnyű jobbikosnak lenni?” – tette fel a kérdést, majd úgy fogalmazott: soha, mert aki jobbikos, az a hatalom szemében nem ellenfél, hanem ellenség.
“Félnek tőlünk, mert tudják, hogy Magyarországon most újra van egy olyan politikai párt, olyan politikai szerveződés, amely nem jobboldalban, nem balodalban, nemcsak radikálisokban gondolkodik, hanem minden magyar ember érdekképviseletében” – jelentette ki Keresztesy Gergő.

Keresztesy Gergő, az Ifjúsági Tagozat megyei elnöke

“A mi dolgunk a magyar emberek, a lakosság, a polgárok képviselete, nemcsak egy bizonyos rétegé, hanem minden magyar emberé, mert összefogás, nemzeti egység csak így jöhet létre, és a Jobbik célja nem lehet más, mint hogy a nép pártján álljon” – zárta beszédét az Ifjúsági Tagozat elnöke, aki május 7-én, a debreceni időközi önkormányzati választáson a Jobbik jelöltje lesz a 6-os számú választókörzetben.

Murányi Levente, 56-os elítélt szabadságharcos felháborítónak nevezte, hogy a szocialisták elnöke az ’56-os forradalom 60. évfordulóján arról győzködte a hallgatóságát, hogy 1956 voltaképpen a reformkommunisták igyekezetét testesítette meg, akik élhető, emberarcú szocializmust szerettek volna Magyarországon.

Murányi Levente, 56-os elítélt szabadságharcos

Felidézte Szolzsenyicin elhíresült mondását: “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.”


szebbjovo.hu