Várják mindazokat, akik egyetértenek azzal a kezdeményezéssel, hogy a férfiak se dolgozzanak 40 évnél többet. Erről Ágoston Tibor és Herpergel Róbert önkormányzati képviselők beszéltek mai sajtótájékoztatójukon.

150218

Ágoston Tibor (képünkön jobbra) emlékeztetett: mint azt már korábban kommunikáltuk, a Jobbik négy jelentős probléma kapcsán kezd február végétől aláírásgyűjtésbe, melynek során pártállástól és világnézettől függetlenül számítunk mindenkire, akik egyetértenek azokkal a pontokkal, hogy zéró toleranciát hirdessünk a bevándorlással kapcsolatban, a férfiak 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak, alanyi jogon járjon bizonyos sávszélességű internet, valamint azzal, hogy Magyarország semleges legyen az ukrajnai konfliktusban. Kitért rá: ugyan egy országos akcióról van szó, helyben is szeretnénk a választópolgárokat megszólítani, hogy segítségükkel nyomást gyakorolhassunk a kormányra.

Így folytatta: üdvözöljük azt a intézkedést, hogy a nők 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak, ám álláspontunk szerint ugyanez a bánásmód meg kell, hogy illesse a férfiakat is. Majd azzal érvelt: mindez fele annyiba kerülne csupán az államnak, hiszen sajnos csak fele annyi nyugdíjas korú férfi van ma Magyarországon, mint nő. A nemzeti ellenzék képviselője szerint „különösen fontos lenne ugyanakkor figyelembe venni azt a tényt, hogy a nyugdíj felé tartók közössége olyan megszorításokat szenvedett el, mint a Bajnai-Gyurcsány garnitúra által megszüntetett 13. havi nyugdíj, az Orbán-kormány által elvett magánnyugdíjpénztári-tartalék, valamint a szolgálati- és korhatár előtti nyugdíjazás elvétele is”.

Hozzáfűzte még: sajnálatos, hogy hazánkban a férfiak közel 40 százaléka meg sem éri a nyugdíjkorhatárt, holott minden tisztességesen dolgozó adófizető megérdemelne néhány év nyugalmat 40 év munkaviszony után, ezért ezt a kérdést folyamatosan napirenden fogjuk tartani mindaddig, amíg a kormány részéről nem történik intézkedés az ügyben.

Herpergel Róbert így fogalmazott: a Fidesz által reformoknak nevezett ténykedésnek köszönhetően 300 ezer öregségi nyugdíjas él 75 ezer forintnál kevesebb összegből, tízezren pedig 20 ezer forintot sem kapnak havonta, így a magyar nyugdíjak európai viszonylatban a legalacsonyabbak közé tartoznak. Hozzátette: mindannyian tudjuk, hogy hazánkban ma rengeteg idős embernek jelent dilemmát az, hogy inkább a gyógyszerét váltsa-e ki, vagy élelmet vásároljon, ami rendkívül méltatlan azokkal az emberekkel szemben, akik végigdolgozták az életüket.

Elmondta még: a Facebook felületén is toborzásba kezdünk, ahol várjuk mindazok jelentkezését, akik egyetértenek– kezdeményezésünkkel, ugyanakkor utcai standolások során is igyekszünk majd megszólítani az embereket. Végül arról beszélt: Sneider Tamás országgyűlési képviselő képviselő a megyeszékhelyeken fog lakossági fórumokat tartani a témában, ahol a Jobbik által tervezett nyugdíjrendszer részleteit ismerteti majd, ennek az eseménynek az időpontjáról és helyszínéről időben tájékoztatjuk a lakosságot.

Kőszeghy-Deczki Anna – szebbjovo.hu