Hatalmas meglepetés, hogy a bajnoki címvédő Debrecen hét forduló után mindössze a 8. helyen áll a tabellán és már 13 pontos hátrányt gyűjtött össze az éllovas Videotonnal szemben. A Loki gyengélkedése azonban nem egyedülálló jelenség az aranyérmesek között, hiszen tavaly az ETO, míg korábban a Vidi is hasonló utat járt be, igaz a DVSC-t egyik csapat sem tudta alulmúlni.


 

A Debrecen nem kis meglepetésre 2-0-ra kikapott a Pécstől hazai pályán, így már 13 pont a hátránya az éllovas Videoton mögött. Kondás Elemér csapata ez eddigi hét forduló során mindössze kétszer hagyta el győztesen a pályát, ráadásul csak öt gólt szerzett.

Nem kell azonban messzire visszamenni az időben, hogy hasonlóan gyengén rajtoló címvédőt találjunk. Az előző szezonban még Pintér Attila vezérletével kezdte borzalmasan a szezont az ETO. Győrben az edzőváltás hozott előrelépést. Mint ismert, a téli szünetben Pintért az MLSZ "elkérte" a győriektől, Horváth Ferenccel pedig elindult a csapat felfelé és meg sem állt az ezüstéremig.

A 2011/12-es bajnokságban a Videoton rajtolt címvédőhöz méltatlanul. Akkor Mezey György bajnokcsapatát szinte teljesen szétszedték, Paulo Sousának pedig hosszú időre volt szüksége, amíg ütőképes csapattá gyúrta a Vidit. Végül a fehérváriak is feljavultak és befutottak a második helyre. (Fotó: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt)