"A lelátón alig lehetett hallani őket, de káoszt okoztak" – az egyik román portál szerint a magyar szurkolók októberi, bukaresti utazása előtt alaposan fel kell készülniük a helyi rendezőknek és hatóságoknak, okulva az egy éve történtekből. A lap azt írja, hogy a 2013-as vb-selejtezőn is több olyan magyar drukker volt, akik annyira ittasan érkezett a román fővárosba, hogy végül a vonaton maradt aludni, de a stadionba eljutók között is volt olyan, aki csak a balhé kedvéért ment a mérkőzésre, a szurkolásról pedig elfeledkezett, és nem csak a mieink számára lesújtóan alakuló eredmény miatt.

Nem csak a román csapat, de a helyi média is hangol már az október 11-i Európa-bajnoki selejtezőre délkeleti szomszédunknál. A ProSport például annak kapcsán közölt cikket, hogy kiderült, majd 3000 magyar szurkoló érkezik majd a bukaresti mérkőzésre, amelyre a román szövetség előrejelzése szerint egyébként telt ház, azaz több mint 50 ezer drukker várható.

A lap kiemeli, hogy a jelek szerint a magyar drukkereket nem keserítette el, hogy kikaptunk hazai pályán az északírektől, és alighanem rekordidő alatt elkapkodják majd a nekik küldött belépőket (a hivatalos szám szerint 2852-őt), de érkezésük a helyi erőkre is komoly feladatokat hárít majd.

A portál az egy évvel ezelőtt, a két csapat világbajnoki selejtezője előtt történtekre hivatkozik, amikor a cikk szerint több probléma is akadt a magyar drukkerekkel, a lap megfogalmazása szerint ugyanis "káoszt okoztak 2013-ban". A lap leírja, hogy hogy a lelátón a magyar drukkerek "alig hallatták a hangjukat", és nem csak az eredmény kedvezőtlen alakulása miatt (Marica már az első percben vezetést szerzett a hazaiaknak a 3-0-s találkozón), hanem azért is, mert sokan csak "a balhé kedvéért" utaztak el Bukarestbe, miközben néhány társuk a vonaton maradt, annyira ittasan érkezett meg a román fővárosba.

Mint ismeretes, a szurkolók témája a hazai drukkereket érintően is téma volt a napokban, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke, Razvan Burleanu leült a helyi válogatott szurkolóinak vezetőivel, és arra kérte őket, fogják vissza magukat a magyarok gyalázását illetően. Ennek oka, hogy a román fél attól tart, hogy amennyiben ismét baj lesz a drukkerekkel, zárt kapuk mögött kell megrendezniük az északírek elleni hazai összecsapást.