Papp Csaba elmondta, hogy az érpataki testület december elsejei visszavonó határozata ellen a Magyar Munkáspárt nyújtott be fellebbezést jogszabálysértésre hivatkozva. Ezt a tvb nem találta megalapozottnak és elutasította.
A területi választási bizottság döntését a Magyar Munkáspárt a bíróságon fellebbezheti meg.
Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független polgármestere az MTI-nek azt mondta: hivatalos információi szerint a Magyar Munkáspárt fellebbez, így a végső szót péntekig a bíróság mondja ki az ügyben, akkor dől el, lesz-e vagy sem időközi választás vasárnap a településen.
Az érpataki önkormányzat képviselő-testülete szeptemberben 4:3 arányban döntött az önfeloszlatásról, kibékítetlen ellentétek miatt. A helyi választási bizottság ennek alapján írta ki az időközi választást december 11-ére. A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság november végén eljárási hiba miatt megsemmisítette a képviselő-testület határozatát, mert az ülés előtt a képviselők nem szavaztak a napirendi pontokról. A helyi választási bizottság ezután visszavonta a választás kiírásáról szóló határozatát, amit a Magyar Munkáspárt megtámadott a tvb-nél.
(MTI)