DSC_4787 Panorama

A mintegy 800 fős hallgatóság elé elsőként Kulcsár Gergely állt, aki azt közölte: nem gyűlölettől vezérelve jöttünk ma ide, hanem azért, mert mindannyian rendet szeretnénk, és békében akarunk élni a saját városunkban, saját hazánkban. Kulcsár szerint az illegális bevándorlók szélsőséges viselkedésükkel megbolygatták Debrecen nyugalmát, ugyanakkor utalt arra is, hogy nem a valódi, politikai okokból üldözött menekültekkel vannak problémák, akik a bevándorlók csupán egy százalékát teszik ki.

A Jobbik képviselője hangsúlyozta: meg kell állítani a bevándorlási hullámot hazánkban, hiszen az egyszerre jelent nemzetbiztonsági és egészségügyi kockázatot is. Pártjának javaslatait is fölsorolta: vissza kell állítani a határőrséget, az illegális embercsempészetet szigorúbb büntetési tételekkel kell visszaszorítani, emellett pedig azonnal zárttá kell tenni az ország összes befogadó állomását, majd ki kell azokat költöztetni lakott területen kívülre.

DSC_4838

Apáti István, a Jobbik alelnöke elmondta: Magyarország a kivándorlók országává és a bevándorlók célországává vált. Hozzátette: a kivándorló magyarokra nem jellemző, hogy randalírozzanak idegen országokban, ám nekünk, akik saját hazánkban élünk, el kell tűrnünk, hogy naponta négyezer forintért tartsuk jól a menekülteket.

A nemzeti ellenzék politikusa aggodalmát is kifejezte: a hétfői drasztikus vandalizmus ugyan Debrecen külvárosában történt, de bármikor előfordulhat illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmény mind a belvárosban, mind a kertvárosi részeken. Úgy véli: nem jelent megoldást a határzár a menekülthullám megállítására, hiszen a kerítés – ha senki sem őrzi, mert a saját katonáink külföldön teljesítenek szolgálatot – egyszerűen átvágható vagy átléphető, nem jelent semmiféle visszatartó erőt. Végül aláhúzta: a hazánkba érkező valamennyi bevándorlónak tudomásul kell vennie és tiszteletben kell tartania a törvényeinket, szokásainkat, nekünk pedig nem szabad hagynunk, hogy elvegyék tőlünk a hazánkat.

DSC_4923

Z. Kárpát Dániel azt sérelmezte, hogy a kormány a menekülttáborok bezárása helyett az Európai Uniónak behódolva még azt is megengedi, hogy bővítsék és korszerűsítsék a befogadó állomásokat. Szerinte a bevándorlók zömében azért érkeznek hazánkba, hogy a „szociális rendszerünkre rátelepedjenek”. Hozzáfűzte azonban: hazánk mindig is megadta a segítséget az arra valóban rászorulóknak, ám el kell különíteni az építő szándékú és a romboló embereket, utóbbiaknak pedig nincs helye és keresnivalója Magyarországon.

Ha most nem teszünk semmit, akkor a magyarok lélekszáma megfeleződik, a bevándorlók száma pedig megsokszorozódik – hívta fel a figyelmet a Jobbik szakpolitikusa, majd hozzátette: nem akarunk sem letelepíteni, sem integrálni, mindenek előtt a magyarok érdekeit akarjuk szem előtt tartani. Kiemelte: ha kell, fizikailag is meg fogjuk védeni a magyar határt, és mindenkivel be fogjuk tartatni a játékszabályokat. Végül egy üzenetet tolmácsolt: arra kérem azokat a liberálisokat, akik a bevándorlók védelmében szokták felemelni a hangjukat, hogy költöztessenek magukhoz mindannyian egy hétre egy-egy családot, hogy közelebbről tanulmányozhassák az illegális bevándorlók viselkedését.

DSC_4968

A demonstráció végén a rendezvény moderátora, Demeter Pál, a Jobbik megyei önkormányzati frakciójának vezetője arról beszélt: példamutató összetartás ez a mai demonstráció, hiszen mindannyian ugyanazzal a céllal vagyunk ma itt, senki sem szeretné, ha a hétfői incidens megismétlődhetne. Elmondta: továbbra is küzdeni fognak mind önkormányzati, mind parlamenti szinten azért, hogy Orbán Viktor tartsa be az ígéretét, és végre valóban zárják be a debreceni menekülttábort. Majd így zárta: amíg a zárttá nyilvánítás, illetve a végleges bezárás meg nem történik, addig is várunk minden egyes sértettet, mindenkinek segíteni szeretnénk, akit bármilyen atrocitás ér bevándorlók részéről, forduljanak képviselőinkhez bizalommal.

A demonstráción készült további fényképeinket ide kattintva tekintheti meg 

szebbjovo.hu